Lliga femenina

Impuls a la pista i a la grada

Bàsquet. La remuntada màgica per garantir la presència en l’Eurolliga carrega de confiança l’Spar Girona, li permet esquivar maldecaps econòmics i l’ajuda a fer créixer la massa social, que supera els 2.000 abonats

Va ser una nit llarga, entre la celebració i la descompressió per digerir tota la tensió i l’emoció que s’havia viscut a Fontajau. No s’hi jugava cap títol, però com si ho fos. La temporada 2022/23 estava pensada en clau Eurolliga, s’havia de superar l’eliminatòria prèvia, i després de l’anada –derrota parcial de 23 punts i final de 12 a Villeneuve-d’Ascq– costava ser optimista. Però l’Spar Girona ho va aconseguir, a foc lent, fins a igualar l’eliminatòria ja a mitjan últim quart i acabant amb solvència (66-43) un partit per recordar. “Tothom estava molt mentalitzat perquè Fontajau vibrés, i ho va fer com en els grans moments. L’últim quart [20-6] va ser espectacular”, recorda Cayetano Pérez, que va viure des de la llotja una remuntada que és també un alleujament. “Hem fet una plantilla i un disseny preparats per a l’Eurolliga. Això té un cost, evidentment. El fet de no ser a l’Eurolliga ens hauria fet baixar els ingressos, i les despeses es mantenien. Tot i que sempre t’has d’anar adaptant al context que hi ha.”

Mercat inflat, cap fred

Bernat Canut, que aconsellava la federació espanyola fer-se mirar la programació –l’Spar va haver d’afrontar una arrencada densa i exigent, i l’ESB Villeuve només havia de preparar l’eliminatòria–, reconeixia després de guanyar la supercopa que l’estiu havia estat molt dur. “Les coses no van anar com el club i jo volíem. No vam lligar una americana que havia de ser un dels puntals de l’equip”, explicava el tècnic en una entrevista a aquest diari. Agafa el fil el president: “Entre les condicions per a les jugadores WNBA de venir a Europa, que no són fàcils, i que els turcs s’han animat i han inflat el mercat, hem tingut dificultats. Ens demanaven barbaritats per segons quines jugadores. La temptació la tenies, però no hi podíem arribar. Hem de tenir el cap fred i gestionar-ho com ho estem fent, com una petita empresa.” Cayetano Pérez recorda l’essència d’un club petit que busca la col·laboració de moltes empreses per fer viable el projecte. “Estem acostumats a fer les coses a còpia de molta feina. Sempre hem tingut aquesta visió de no estirar més el braç que la màniga, perquè, si no, ja sabem el que passa.”

Amb jugadores integrades de manera precipitada a l’equip, l’Spar ha superat un calendari exigent amb el títol de la supercopa, dues victòries en dues jornades–la primera, de molt valor contra el València– i la classificació per a l’Eurolliga. I això que el primer tastet va ser l’eliminació en les semifinals de la Lliga Catalana, a Fontajau contra el Barça CBS. “Allò va ser un xoc per a tothom, no només per a les jugadores, sinó per al club en general. Vam veure que o ens posàvem les piles o malament”, diu Cayetano Pérez.

Ara, cap als 2.500

L’endemà de la remuntada, l’Spar Girona anunciava que ha superat els 2.000 abonats (2.044). La crida dels dies previs al partit de tornada va tenir efecte, i la presència assegurada a l’Eurolliga també n’ha de tenir. “L’aspiració seria arribar a les dades prèvies a la pandèmia, quan estàvem per sobre dels 2.500 abonats. És el que ens agradaria tornar a tenir”, explica Cayetano Pérez.

L’Spar Girona debutarà en la fase de grups dimecres que ve a la pista del Landes (19.30 h). Abans, però, té partit de lliga a Leganés, demà (19 h). “És un no parar”, diu el president.

PROTAGONISTA

Hem fet la plantilla i el disseny pensant en l’Eurolliga. No ser-hi ens hauria fet baixar els ingressos, amb les mateixes despeses

LA XIFRA

Els turcs van inflar el mercat i se’ns demanaven molts diners. La temptació la tenies, però no estirem més el braç que la màniga
En la Lliga Catalana vam veure que o ens posàvem les piles o malament. Tothom s’ha implicat molt
Cayetano Pérez
PRESIDENT DE L’SPAR GIRONA
2.044
abonats
té l’Spar Girona, segons la xifra que va anunciar el club l’endemà de la remuntada. Aspira a arribar als 2.500.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)