ACB

Primera victòria del Girona, a la pista del Betis (71-79)

El Girona suma la seva primera victòria a l’ACB a la pista del Betis, a qui supera en la classificació perquè l’iguala a un triomf. Els vermells havien anat per davant des del triple de Miletic a 1:51 per acabar el primer quart (12-14) i Fjellerup (18 punts) a 2:55 establia la màxima (62-75). L’argentí li pispava la pilota a Evans (31 punts), que ajustava el marcador a mig minut (71-77).

Per davant

El 15-20 al final del primer període –Gasol amb addicional– recuperava la màxima visitant, que s’havia vist amb el 3-8 abans de l’intercanvi de parcials: 9-0 (12-8) i 0-9 (12-17). Aíto havia fet servir tres bases –Pol Figueras, el tercer, sortia a 2:57 per un erràtic Quino Colom (2 pèrdues en 3:04 i 12-8 d’Evans al contraatac). Taylor i Fjellerup, a més dels bases, havien defensat l’estrella local i els dotze homes del Girona havien sortit inclòs Jaume Sorolla, debutant a l’ACB.

Coral

Luis Casimiro havia d’aturar el partit a 5:13 per la mitja part després que Taylor enfilés la màxima (23-31), amb Evans assegut i Gasol sumant (7 punts). Figueras havia anotat de tres (20-27) per consolidar l’avantatge. La pausa i la tornada d’Evans activava el Betis: 7-0 amb triple de la seva estrella i dues contres de Gerun, el pivot alt. Assegut Gasol, Taylor (30-34) i Garino (32-37) des de 6,75 m seguien sumant i el cop de dits de Vila a l’entrada del Pato a 2:08 feien que el tècnic local tornés a aturar el partit. Garino assistit per Colom enfilava la màxima (32-41) i Miletic deixava el 35-43 amb els locals sobrevivint des del triple (6/18).

La rauxa de Maxi

Evans obria el tercer quart amb dos triples seguits (41-43) però els vermells recuperaven els 9 amb triple de Franch al contraatac i Taylor sumant de tir lliure i assistint Prkacin (41-50). Fjellerup de triple frontal situava la barrera psicològica (43-53) i ni els dos triples seguits de Cvetkovic aturaven la rauxa de Maxi: 49-57 i 50-59 assistit per Vila. Quatre punts més de Fjellerup –11 al tercer quart tots seguits amb Miletic assistit per Franch després del triple– deixaven el 55-63 al final del tercer quart.

Idees clares

L’empat a 2 a l’últim quart feia que Aíto aturés el partit a 6:16 per acabar (57-65, Evans i Garino). Gasol recuperava la barrera psicològica i el triple a tauler de Fjellerup establia una nova màxima (59-70). Johnson de tres (62-70) després del temps mort de Casimiro a 4:08, amb Garino a sobre d’Evans, continuava amb l’antiesportiva de BJ sobre Pol Figueras a 3:30, amb petició de revisió d’Aíto i el jugador local expulsat per ser la segona flagrant. El base de la Selva del Camp feia 1/2 de 4,6 m, Gasol en la continuació feia pujar el 62-73 en la possessió i Fjellerup l’enfonsava a 2:55 (62-75) a passada del president de camp propi.

Evans a dos i mig feia el seu cinquè triple (65-75) i Figueras fallava dos tirs lliures. Aíto ho havia d’aturar a 1:54 amb 66-75 (1/2 d’Evans de 4,6 m) amb la pèrdua de Taylor, que amb un cop de dits al triple fallat per Gasol feia el 66-77 després del qual Evans sumava 5 punts seguits amb el triple després de robar-li la pilota a Colom (71-77) a 28,4. Garino en l’últim atac feia el 71-79.