ACB

Com tornar a començar

Bàsquet. Derrota del Girona a la pròrroga contra el Gran Canària, amb Taylor fallant el tir que donava el triomf al conjunt local i Shurna exercint de botxí amb 6 triples, 1 més que els vermells

Girona 69 Gran Canària 78

BÀSQUET GIRONA:Taylor (13), Prkacin (2), Colom (6), Garino (2), Gasol (13) –cinc inicial–; Fjellerup (8), Vila (4), Figueras, Miletic (2), Oriola (10), Franch (3) i Sorolla (6). 21/47 de 2, 5/25 triples (2 Colom i 1 Taylor, Oriola i Franch), 12/17 tirs lliures, 47 rebots (10 Gasol), 14 assistències (4 Fjellerup) i 68 de valoració (21 Gasol).GRAN CANÀRIA:Balcerowski (7), Slaughter (8), Albicy (5), Brussino, Shurna (22) –cinc inicial–; Inglis (3), Bassas (10), Benite (8), Salvó (13) i Diop (2). 15/34 de 2, 11/31 triples (6 Shurna, 2 Slaughter i Benite i 1 Bassas), 15/22 tirs lliures, 43 reots (7 Brussino i Shurna), 14 assistències (6 Albicy) i 91 de valoració (22 Shurna).PARCIALS:12-10, 21-28 (33-38), 11-14 (44-52), 19-11 (63-63) i 6-15 (69-78)

Gerro d’aigua freda a Fontajau amb la tercera derrota del Girona en quatre partits a casa a l’ACB. Aquest cop a la pròrroga contra el Gran Canària, tercer de la classificació i que després de manar en la major part del partit va acabar desequilibrant el duel en la pròrroga amb els triples de Shurna (6/10 del nord-americà amb passaport lituà). Un desempat a què es va arribar perquè Taylor va fallar la suspensió que donava la victòria, amb empat a 63 i malgrat tenir rampes producte de la fatiga muscular.

L’equip és com si tornés a començar, ara amb una peça d’una altíssima qualitat com Oriola en l’engranatge però encara amb dependència de Gasol –hi ha dues pèrdues seguides buscant-lo a ell en el desempat després de les quals Shurna anota de sota i Benite de lluny (66-76) abans que el president s’afegís al targarí com a anotador en el període–. Una arrencada, després de la finestra FIBA, que fa pujada amb la visita a Vitòria diumenge que ve i després un rival directe com el Breogán a Fontajau (4.893 espectadors ahir) el dia 4, al migdia.

Costa

L’aturada de la competició es va notar en la manca d’encert, fins que Fjellerup va enllaçar dos atacs seguits anotant en la seva primera aparició –dues pèrdues i dos tirs fallats els quatre següents– en un doble canvi amb Oriola, a 4:27, que va completar la rotació perquè Aíto va canviar tres titulars de cop a 4:42 quan Garino va fer el 4-2. Figueras va enfilar la màxima (10-5) però els visitants s’adaptaven millor a les circumstàncies i amb un 0-8 al segon quart van controlar el ritme del partit. Franch, que com Miletic va començar el segon quart sent els únics inèdits en el primer, va tallar el parcial des de lluny (17-18) i Gasol es va estrenar amb 6 punts seguits (23-26). Sorolla li va agafar el relleu anotador després del primer triple de Colom (26-28), que n’abusava (2/9 al final) sense la inspiració de Shurna, que va advertir amb el 26-31 i el 31-38. L’aler pivot, de fet, va enfilar la màxima des de 6,75 al tercer quart (35-46), amb Gasol anotant només 2 punts i els canaris fent-ho fàcil: un cop superada la pressió mitjançant Salvó (44-50) o amb Bassas fins a la cuina en estàtic (44-52).

La primera cistella en joc de Taylor va ser el triple que va obrir l’últim quart (47-52), quan Vila també va començar a sumar (50-54). El bescanoní va empatar a 58 esmaixant l’assistència del nord-americà. Gasol no va poder anotar en l’u contra u amb Diop i a 17,2 Albicy va fer 1/2 de tirs lliures per deixar l’empat a 63 que va acabar desembocant en la pròrroga, per tornar a començar, amb dos triples de Shurna: 65-66 i 66-69.

Ningú ens va dir que seria fàcil i ha quedat clar. Ens costa atacar-los i tot i així tenim possibilitats fins a la pròrroga, quan tenen més encert
Hem de tenir fe en cada partit i seguir treballant per ser millors i així poder atacar i defensar bé, agafar rebots...
Aíto García Reneses
La victòria val el doble. Fallem tirs oberts i ens falta ritme després de catorze dies amb 7 jugadors a fora

Darrera actualització: 20-11-2022 23:47:15

Pierre Oriola: “Em trobo bé. És un luxe jugar aquí”

“Estava una mica nerviós al principi, perquè el partit del Palau no el compto, encara estava bastant perdut. Avui he vist que el camí està sent bo, que físicament em trobo bé”, deia Oriola, que hi afegia: “És un luxe jugar aquí, amb el pavelló gairebé ple.” El targarí no va decebre en la seva estrena a Fontajau, perquè a més de la lluita per cadascuna de les pilotes que tot aficionat li pressuposa va ser capaç de fer el triple que posava el Girona per sobre des del 10-7 al primer quart (61-58) per afrontar els darrers instants del partit a cara o creu. En el desempat, a més, va fer els 3 primers punts a la pròrroga del Girona (66-66), els altres tres van ser de Marc Gasol, també de dos i de tir lliure: 69-76 2+1. “Jo crec que és molt important. Hi ha hagut un moment que l’equip no s’ho acabava de creure. I quan hem tingut el moment, he intentat aixecar la gent perquè ens ha ajudat a posar-nos al davant. Però els petits detalls marquen molt, i ens ha passat”, va dir Oriola respecte a la seva nova afició.