ACB

Un repte d’alta volada

Bàsquet. ACB. El Girona busca avui a Vitòria el seu tercer triomf contra un dels galls de la lliga, que ha tingut una setmana europea atrafegada

Aíto García Reneses, el tècnic del Bàsquet Girona, espera que el seu equip “continuï millorant i guanyant regularitat” avui al Fernando Buesa Arena contra el clàssic Cazoo Baskonia, un altre “equip molt expert, amb jugadors que fa molt de temps que estan a l’elit”. És evident que, en plena fase d’adaptació, l’inici del camí a l’elit del club gironí està marcat per un calendari esquerp. El Girona s’ha enfrontat al primer, al segon, al tercer, al quart i al sisè i ara visita el cinquè. “No vol dir que si haguéssim jugat contra els equips de la part baixa hauríem guanyat amb total seguretat més partits, però hauria pogut ser diferent”, reflexiona Aíto quan li pregunten si està preocupat la situació del seu equip, que ha guanyat dos partits en vuit jornades. El Baskonia (5-3) va caure a Manresa contra el reformulat Baxi en el seu darrer compromís ACB (93-80), però a casa només ha ensopegat contra el Lenovo Tenerife. El girona vol treure’s el mal gust de la derrota a Fontajau en la pròrroga contra el Gran Canària (69-78).

El tècnic, que demana als seus jugadors un plus en el rebot ofensiu –“ens hem de mentalitzar d’anar-hi mes vegades”–, subratlla la versatilitat dels jugadors interiors del conjunt basc i els problemes que això pot generar: “Els seus jugadors interiors són capaços de jugar bé a fora i això dificulta la tasca defensiva dels nostres homes de dins”.

El Baskonia arriba amb la moral alta per la seva bona doble actuació en l’Eurolliga aquesta setmana. Primer va derrotar a casa el Zalgiris (93-73) i divendres va caure amb el cap alt al Palau contra el Barça (96-84). En aquest partit, l’exterior Markus Howard va anotar 25 punts i caldrà vigilar-lo ben de prop. Howard acredita 10,4 punts a l’ACB. Darius Thompson (12,6), Matt Costello (11,4), Rokas Giedraitis (10,8) i Daulton Hommes (10,3), formen la columna vertebral de l’equip que prepara tècnic català Joan Peñarroya, que té la baixa de l’aler lituà Tadas Sedekerskis. El seu segon és Àlex Formento, un dels impulsors al costat de Marc Gasol i Chus Escosa del Bàsquet Girona el 2014. En tot cas, el factor físic podria jugar a favor dels gironins, que arriben força més frescos després de tenir més dies de descans.

LA PRÈVIA

Els seus jugadors interiors són capaços de jugar bé per fora i això dificulta la tasca defensiva dels nostres homes de dins
El Cazoo Baskonia és un equip molt expert, amb jugadors que fa molt de temps que estan a l’elit
Aíto García Reneses
Tècnic del Bàsquet Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)