ACB

El Girona és una joguina en mans del Baskonia (95-68)

Tercera derrota seguida del Girona a l’ACB, a la pista del Baskonia i superat des de l’inici amb un 10-0 i un 12-0 (22-3). La diferència al descans (55-23) superava la de la desfeta més àmplia a l’ACB (89-63 contra l’Obradoiro), amb 10 triples més per als de Joan Peñarroya. El 0-14 al tercer quart (60-39 Gasol) permetia els blancs donar senyals de vida (62-43) però en l’últim quart la diferència superava de nou la trentena.

Incompareixença

Aíto aturava el partit a 5:45 per acabar el primer quart, amb 12-3 al marcador i els locals anotant fàcil mentre pel Girona Colom a 6:35 obria el compte en una acció amb triple fallat de Gasol. El 12-0 posterior a la pausa el trencava Fjellerup en suspensió amb la rotació visitant completada –Miletic duia dues faltes, les úniques de l’equip–, i Franch també de tres (25-8), rebaixava la primera màxima de 20. Dues accions seguides de Maxi deixaven el 27-12 al final del quart, marcat pel 5/9 triples blaugrana –2/8 el Girona– i les 6 pèrdues gironines, traduïdes en 11 punts del Baskonia.

Ruixat

Fjellerup en transició feia la primera cistella gironina en joc (34-15) després del primer triple de Díez. Peñarroya demanava minut a 6:20 per la mitja part, moment en què Aíto canviava els cinc homes de cop: 37-17 Gasol després del primer triple de Henry. El segon suposava el 45-21 a més de 4’ pel descans i quan Aíto aturava el partit a 2:35 el Baskonia ja duia 10 triples (49-21 Díez). Kurucs anotava el cinquè del seu compte (52-21) i tot i els punts de Fjellerup (52-23, 10è de l’argentí) Raieste mantenia l’encert de lluny enfilant la màxima(55-23, 12/19) . El Girona, amb cinc intents fallats als primers instants, acabava amb 0/8.

Hi ha vida

Fjellerup a 8:26 obria el marcador blanc al tercer quart (57-25), que començava amb Sorolla per Gasol al cinc i amb la tercera de Miletic a 9:15. El serbi i Taylor regalaven una possessió a mig camp i Hommes (3/3) reprenia el fil dels triples del Baskonia al tercer intent col·lectiu (60-25). El tercer triple gironí és el d’Èric Vila (60-33), que completava un 0-12 assistit per Gasol: 60-37 a 4:02, temps mort local. La cinquena pèrdua basca –4 en la primera meitat– permetia Gasol engreixar el parcial a la pintura (60-39) per deixar-lo en 0-14 (62-39 Kotsar). Colom i Figueras de tir lliure rebaixaven la vintena però Díez a la cantonada tallava el 2-18 (65-43). Gasol, amb esmaixada i assistència al base de La Selva del Camp permetia tancar el tercer quart 69-48.

La trentena

Thompson sol des de 6,75 m obria l’últim quart (72-48) per ser el setè local en sumar de tres. Howard, al seu setè intent de tres, era el vuitè (84-56) i Hommes amb addicional feia que la diferència superés de nou els 30 (87-56). Kurucs a 3:20 havia de marxar per un cop i Aíto demanava minut i feia sortir Gasol: 89-61, triple frontal en transició i 92-65 esmaixada. Taylor feia el seu primer triple a 1:03 (92-68).