ACB

El Barça tomba el Granada amb un primer quart espectacular

L’equip blaugrana ha segellat un parcial de 35-18 en els primers 10 minuts de joc, amb un 94% d’encert, i ha acabat guanyant per 100-82 contra un rival que no s’ha rendit fins al final

El Barça ha superat el Coviran Granada (100-82), la revelació de la lliga ACB, amb una posada en escena espectacular (35-18 en el primer quart) i continua en segon lloc amb un balanç de 7-2. L’equip blaugrana ha arribat a manar de 23 (51-28), però el conjunt andalús no ha llançat mai la tovallola i els de Saras Jasikevicius han hagut de treballar fins l’últim quart. Per part local, han destacat els 21 punts de Higgins, amb 21 de valoració.

L’equip blaugrana ha colpejat primer. La intimidació de Nnaji i l’efectivitat de Kalinic a la zona han obert la primera escletxa en el resultat (13-6). L’encert de Felicio donava aire al conjunt andalús, però la inspiració de Kuric (14 punts i 4 de 4 en triples) ha donat un altre impuls a l’equip català, que ha completat un primer quart aclaparador (35-18). Amb un 94% d’encert en tirs de camp (15 de 16) l’efectivitat del Barça ha estat gairebé perfecte. El recital ha continuat a l’inici del segon quart. Higgins, tocat per la vareta, ha anotat 14 punts consecutius i prenia el relleu de Kuric en els llançaments de més enllà de 6,75 m. L’equip blaugrana ha vist cistella en els vuit primers triples que ha intentat i aconseguia una màxima renda de 23 punts (51-28). El Granada estava contra les cordes, però aleshores ha sortit Bropleh al rescat. L’aler novaiorquès s’ha carregat l’equip a les espatlles i gràcies als seus 19 punts en aquest quart el conjunt andalús ha pogut retallar diferències abans del descans (57-42).

El tercer quart ha tingut diverses alternatives, amb diferències que han oscil·lat entre els 20 i els 10 punts. Cinc punts consecutius de Satoransky tornaven a obrir la bretxa (71-51), però el Granada replicava amb un parcial de 0-9 i arribava a l’últim quart amb un resultat de 78-66. En els últims 10 minuts el Barça ja no ha fet més concessions. Ha elevat el llistó defensiu i ha rematat la feina amb un parcial de 22-16. Amb la victòria encarrilada, l’equip de Saras ha acabat el partit amb els joves Nnaji, Caicedo i Villar en pista.