ACB

Mor l’exjugador del Valvi Girona Jimmy Wright als 63 anys

L’exjugador nord-americà de bàsquet i llegenda del Breogán James Leroy Jimmy Wright ha mort als 63 anys, segons ha confirmat el seu fill Devin a les seves xarxes socials. El californià, que va néixer el 28 de març de 1959, va militar en l’equip de Lugo, l’Osca i el Valvi Girona a l’elit i va participar en la pel·lícula del cantàbric Mario Camus La vieja música, en el que va ser un dels protagonistes.

A Girona, va ser un dels protagonistes històrics de l'ascens a l'ACB el maig del 1988, en el play-off d'ascens contra el Cajadamadrid. El californià va arribar a Girona aquella temporada, 1987/88, amb Guifré Gol a la banqueta. Ja a l'ACB, hi va estar una temporada, en què va disputar 28 partits. Amb el conjunt gallec, l’ala-pivot va formar part d’una plantilla que va passar a la història, ja que va obtenir la millor classificació del club en la màxima categoria, la sisena plaça.

La seva última aparició pública va ser a l’octubre de 2019, quan va rebre un homenatge del Pazo dos Deportes de Lugo en un partit de la LEB Or amb l’Oviedo, on va jugar el seu fill, que va néixer a Lugo i també va militar al Breogán. Wright va disputar 124 partits de l’ACB, 55 d’ells amb el Breogán, 41 amb l’Osca i 28 amb el Girona en el curs 1988/1989, i va fer 22,7 punts i 9,6 rebots en 39 minuts jugats per partit. En un dels partits, amb el Breogán contra el Saragossa el 21 de desembre de 1985, va anotar 46 punts, segons les dades de l’ACB, encara que el seu equip va perdre per 91-86.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)