Lliga femenina

L’Spar Girona perd a casa contra l’Araski (62-64)

L’Uni guanyava d’11 al segon quart (35-24)

Segona derrota de l’Spar Girona a la lliga, la primera a Fontajau contra l’Araski capaç d’adormir el partit perquè el 35-24 a 3:49 per la mitja part s’esfumava en una mala segona meitat, que desembocava amb el 62-64 a 45,6 segons. Brittney Sykes no pot debutar perquè el Sopron no ha enviat el transfer a l’Uni.

El 8-0 que obria Gardner amb triple i addicional donava el primer marge considerable (17-9, Tolo al límit de la possessió) des del primer triple de Flores (9-4). El segon, amb Cornelius i Drammeh completant el perímetre gironí, suposava el 22-14 i la neerlandesa tancava el primer quart des de 4,6 m 24-18.

Drammeh després de recuperació en camp defensiu recuperava els 8 28-20 però entre Diarra i Burani enllaçaven 11 punts (28-22) i fins que Bernat Canut no recuperava el cinc titular l’Uni no establia una nova màxima: 33-24 triple i contraatac de Flores a 4:05, temps mort d’Araski, després del qual Murphy assistint Gardner al contraatac feia exclamar els fidels de Fontajau (35-24). Ortiz amb els tirs lliures d’un triple i Chagas des de 6,75 ajustaven el marge a 3:04 –temps mort local– 35-30. L’afició celebrava la primera falta visitant del segon quart, a 1:26 per la mitja part, a la què s’arribava 45-39 amb Chagas infal·lible de lluny (43-37, 3/3).

Confusió

Els primers punts del tercer quart son d’Atkinson a 7:10 (45-41) en un malentès en la defensa d’un bloc directe. Els primers de l’Uni els fa Gardner en suspensió a 4:50 (47-41) i fins després Canut no mou la banqueta. La següent és de la primera en sortir de la banqueta, Araújo a 2:58 (49-45) i l’altra de Cornelius, que també havia començat asseguda (51-47). Murphy replicava el quart triple de Chagas (4/4) però la seva falta a mig camp a 3,7 permetia l’argentina amb passaport italià fer el 54-51 de tir lliure i la pèrdua de Cornelius al servei de fons a Van den Adel anar a la línia a 3 dècimes (0/2 i 54-51).

Chagas falla el seu primer triple a l’últim quart, però el primer d’Asurmendi situa l’empat a 54 a 8:50 per acabar i Atkison de tir lliure recupera l’avantatge verd (54-56) des del seu 0-2. Araújo a 5:49 per acabar fa els primers punts vermells de l’últim quart i van den Adel després de temps mort des de 6,75 fa el 58-59. El temps mort de Bernat Canut 3:00 és amb empat a 60 i els àrbitres castigant Tolo a cada acció, assenyalant-li falta en defensa i deixant jugar en atac. A més, els 1/2 de Diarra els desaprofita l’Uni, que es veu amb la màxima en contra amb el segon triple d’Asurmendi després d’ofensiu (60-64). Gardner, autora dels 6 següents punts de l’Spar, té la suspensió per empatar a 64, que fa la corbata.

Amb 45,6 i després de minut, les verdes fan falta i, sense bonus, l’Uni perd la pilota a 35. Asurmendi falla l’atac verd i, amb 8 segons, la pilota acaba a les mans de Drammeh, que es juga el triple des de la cantonada i falla.