Lliga femenina

De més verdes en maduren

Segona derrota de l’Spar Girona a la lliga, la primera a Fontajau, en una mala segona meitat en l’aspecte ofensiu i Drammeh fallant el triple de la victòria d’un partit que l’Araski sap dur al seu joc

L’Avenida perd a Gernika

Spar Girona 62 Araski 64

SPAR GIRONA:Araújo (6), Flores (11), Murphy (3), Tolo (10), Gardner (22) –cinc inicial–; Cornelius (4), Drammeh (2), Parra, Etxarri (4) i Labuckiene. 21/45 de 2, 5/20 triples (3 Flores i 1 Murphy i Gardner), 5/5 tirs lliures, 38 rebots (11 Araújo), 10 assistències (2 Araújo, Flores, Gardner i Cornelius) i 63 de valoració (30 Gardner)KUTXABANK ARASKI:Asurmendi ()6, Van den Adel (5), Diarra (8), Chagas (15), Atkinson (16) –cinc inicial–; Castellano, Alarcón (4), Pardo, Ortiz (3) i Burani (7). 14/37 de 2, 8/19 triples (4 Chagas, 2 Asurmendi i 1 van den Adel i Burani), 12/21 tirs lliures, 33 rebots (7 Diarra), 7 assistències (2 Atkinson i Burani i 60 de valoració (15 Atkinson).PARCIALS:24-18, 21-21 (45-39), 9-12 (54-41) i 8-13 (62-64),

Perdre un partit a casa ja no és cap drama en la Lliga Femenina, en què gairebé qualsevol equip et fa pujar els colors a la cara si tens un mal dia. “Perdrem més partits; el que hem de fer és trobar una regularitat”, posa en context Bernat Canut, qüestionat per la transcendència del resultat, veient la derrota de l’Avenida.

Segona derrota en la lliga, primera a casa i una mala nit també per a l’arbitratge, que dona 5 tirs lliures a l’equip gironí i que és capaç d’anul·lar una cistella per uns dobles claríssims d’Atkinson, a 3:58 per acabar el tercer quart, que l’àrbitre principal la doni per bona i Eva Areste, la que assenyala la violació, acabi impedint que pugi al marcador. Aleshores, les vermelles ja no tenien el control i estaven encallades en atac perquè Gardner en suspensió a 4:50 fa els primers punts de l’Uni en la segona meitat (47-41). Les verdes, que ja van guanyar a Girona el 2020 –59-68 a Palausacosta 48 hores després que la gestió de l’ACA amb el Glòria inundés Fontajau–, van tenir la màxima diferència a 3 minuts del final (60-64) i van saber lligar la seva cinquena victòria en la lliga, la tercera a fora, després de fer-ho a València fa un mes (49-67) i a Tenerife (61-62) en l’anterior jornada de la finestra FIBA.

De més a menys

El 8-0 que obria Gardner amb triple i addicional donava el primer marge considerable (17-9, Tolo al límit de la possessió) després del primer triple de Flores (9-4). El segon, amb Cornelius i Drammeh completant el perímetre gironí, suposava el 22-14. 11 punts seguits de Diarra i Burani començaven a amenaçar la línia de flotació de l’Uni des de la pintura (28-22) i fins que Bernat Canut no recuperava el cinc titular l’Spar Girona no establia una nova màxima: 33-24 triple i contraatac de Flores a 4:05. Murphy assistint Gardner al contraatac, després del temps mort de l’Araski, feia exclamar els fidels de Fontajau (35-24), establint la màxima de la nit. Després seria el perímetre visitant, qui fes mal: Ortiz amb els tirs lliures d’un triple i Chagas des de 6,75 (35-30). L’afició celebrava la primera falta visitant del segon quart, a 1:26 per la mitja part, a la qual s’arribava 45-39 amb Chagas infal·lible de lluny (43-37, 3/3).

Els primers punts del tercer quart són d’Atkinson a 7:10 (45-41) i els primers de l’Uni, els fa Gardner a 4:50 (47-41). Murphy replicava el quart triple de Chagas (4/4) i quan l’argentina falla el primer, Asurmendi, de lluny, empata a 54 a 8:50 per acabar. Araújo, a 5:49, mou el marcador gironí, al qual ja només Gardner afegeix punts, amb els àrbitres castigant Tolo a cada costat i Asurmendi després d’ofensiu llarg posant contra les cordes les vermelles a 2:58 (60-64). Amb 45,6 i pilota per a l’Uni, les verdes fan falta i, sense bonus, la 16a pèrdua gironina dona la possessió a l’Araski: Asurmendi falla i, amb 8 segons, la pilota acaba a Drammeh des de la cantonada.

Tenim diverses jugadores per ser determinants i disposem d’un bon tir per guanyar, però perdem
Bernat Canut

LES DADES

En la primera meitat no estem bé en defensa i en la segona ensopeguem en atac, ens tornem previsibles. Hem de millorar en fluïdesa
3
victòries
fora de casa du l’Araski, que ja va guanyar a València aquest curs i a Girona el 2020 (59-68).
8
partits
de lliga necessita Laia Flores per anotar el primer triple. Duia 0/11 i en dos partits fa 6/8.
5
tirs lliures
tenen les locals en un partit que en el segon quart tenien coll avall amb la màxima d’11 (35-24).

Abonaments i promoció

La FEB té obert fins demà passat a la mitjanit un termini de sol·licitud de venda preferent dels abonaments de la copa. La competició de la qual l’Uni ha disputat les últimes sis finals i va ser-ne campió el 2021 es disputarà del 30 de març al 2 d’abril a Saragossa. Les entrades són per als clubs de la Lliga Femenina, en espera que es vagin classificant. El Príncipe Felipe té capacitat per a 10.744 espectadors i els abonaments, segons la zona escollida, són de 45, 35 i 25 euros. D’altra banda, els abonats de l’Spar Girona poden demanar fins a quatre entrades addicionals per als partits d’aquest mes contra l’Avenida (el dia 11 de lliga i el 21 d’Eurolliga) a 5 euros cadascuna.

Brittney Sykes s’ho mira des de la banqueta, esperant el ‘transfer’

L’últim fitxatge de l’Spar Girona no ha pogut tornar a jugar a Fontajau –ho feia el 15 de novembre com a visitant– perquè el seu anterior club, el Sopron, no havia enviat el transfer i, per tant, l’escorta no estava encara inscrita en la FEB. Fa un any, l’Uni ja va passar per una situació semblant amb l’arribada de Magali Mendy, que tot i viatjar a Ferrol amb l’equip, s’ho va haver de mirar des de la banqueta –com Brittney Sykes ahir, que sortia a saludar un minut abans del salt inicial– en el 64-94 en què Alfred Julbe tenia vuit jugadores, més de la meitat de les quals interiors. Aquest no serà l’únic partit que es perdrà. L’Spar juga aquest diumenge al migdia (12 h) a la pista del Jairis d’Èric Surís, i el club hongarès, molt crític amb l’actitud de la que era la seva millor jugadora en el comunicat en què n’anunciava la baixa hores abans que l’Uni fes oficial el fitxatge, té fins dimarts.