Lliga femenina

Les primeres vegades

L’Spar Girona visita el Jairis d’Èric Surís (12 h), que, en el seu tercer partit, busca la primera victòria a la banqueta d’un dels ascendits

Brittney Sykes encara no pot debutar perquè el Sopron no envia el ‘transfer’

El Fausto Vicent aquest migdia i el Juan Carlos Navarro demà passat són els dos pavellons que l’Uni visita per primer cop a la Lliga Femenina, de la qual recupera el partit contra el Barça CBS –ajornat per la coincidència amb l’anada de la prèvia de l’Eurolliga– 48 hores després de veure’s les cares per primera vegada amb Èric Surís, el tècnic que ha dirigit més temps el conjunt gironí –quatre cursos sencers incloent-hi el de la pandèmia i dos mesos– després d’Anna Caula –cinc i mig.

“L’única opció és reaccionar a un mal partit: ho va ser sobretot en la segona meitat perquè la primera està marcada per l’encert” diu Laura Antoja en la prèvia, referint-se al 62-64 de dijous amb l’Araski. La mà dreta de Bernat Canut, que no ha coincidit amb Surís en cap de les seves tres etapes a l’Uni, reclama més exigència a l’Spar Girona, que avui tampoc té Brittney Sykes perquè el Sopron, el seu anterior club, no envia el transfer –té de marge fins dimarts i la nord-americana es podria perdre fins i tot el proper partit– de la jugadora que va acomiadar per motius disciplinaris. “Ens hem de posar el llistó més alt” diu Antoja, satisfeta per l’actitud de l’equip en l’entrenament d’ahir a Girona.

“És una molt bona plantilla, molt completa tot i acabar d’ascendir”, avisa la segona entrenadora de l’Spar sobre el Jairis, del qual destaca el paper de les bases en el bloqueig i continuació i Higgs per la seva capacitat per finalitzar. L’escorta va anotar vint punts en la victòria del Gernika demà fa un any a Fontajau a la pròrroga (62-63), que hauria pogut evitar si defensada per Gardner –és qui es juga el tir final al desempat– hagués anotat el 56-58. A dins el Jairis té Arrojo, sempre molt atenta a les segones opcions i creant joc sense pilota, Brcaninovic obrint el camp i pesos pesants com De Souza i Seda, que col·lapsen la zona al darrere i acaben les accions al davant. El conjunt d’Alcantarilla és el segon millor de la lliga en rebots, només superat pel Gran Canària.

Protagonista

“No només ha estat el meu club sinó que és la meva ciutat i on vaig néixer. Hi ha jugadores que conec, però un cop comença el partit ja està: has de mirar de guanyar i competir”, diu Èric Surís, que focalitza: “Tenim feina per endavant després d’un mal partit a nivell defensiu a Leganés [91-80 amb 26 punts de Higgs]. La prioritat és millorar les nostres prestacions defensives i fer un bon partit.” Araújo i Labuckiene són les jugadores que queden a la plantilla gironina respecte al 50-71 a la Seu, l’últim partit amb Surís (31d’octubre del 2020), que també va tenir Shay Murphy (2018/19) i Brittney Sykes (2019/20) o Faustine Parra, llavors vinculada del GEiEG Uni.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)