ACB

El Bàsquet Girona no es treu la pressió de sobre contra el Breogán (66-73)

El Bàsquet Girona es complica la vida amb una nova derrota a Fontajau contra un Breogán que ha decidit el partit en un triple final de Bamforth. Els d’Aíto no troben la regularitat en defensa i surten molt castigats contra un rival directe que marxa a tres victòries (66-73).

L’inici del primer quart ha sigut un miratge. Hollatz i Happ han trobat camí en una defensa tova dels gironins. A través del joc ràpid, Franch ha trobat una escletxa perquè Prkacin esmaixés i encetes el marcador. El parcial s’ha completat amb dues bones recuperacions i punts de Fjellerup i Taylor (6-4).

El ritme d’anotació en els dos equips no ha baixat i l’intercanvi de punts fàcils mantenia l’avantatge per la mínima del Girona. Un triple de Taylor, després de dos intents, ha encetat un bon parcial gironí que ha acabat amb els primers punts de Gasol (13-6) quan faltaven 5:30 per concloure el quart. Prkacin -sis punts- ha estat molt atent al pal baix per esmaixar i castigar el poc espai que deixaven els gallecs. Aíto ha rotat amb l’entrada de Quino per Franch i Sorolla, Oriola i Pol Figueres amb 3:47 al marcador.

L’equip ha fet un pas endavant defensiu i ha posat la màxima amb un posteig de Sorolla ben treballat (17-9). Els d’Aíto han entrat en bonus i Bamforth des del tir lliure ha retallat distàncies. El quart ha acabat amb victòria local (21-14).

L’inici del segon ha estat nefast pels d’Aito. Un parcial d’1-13, amb dos triples de Sergi García i Nakic finals, ha posat la tensió dins de Fontajau que ha reaccionat amb crits de suport (22-27).

La mala presa de decisió en el tir, ha donat ales als de Lugo per tornar a col·locar cinc punts d’avantatge (27-33), Quintela i Mate. L’equip ha tornat a veure com el Breogán entrava a dins sense despentinar-se. Ha Aíto s’ha vist obligat a demanar el segon temps mort.

Al Girona li ha costat generar accions de tir, però Fjellerup, tancant molt bé els rebots a les dues pintures, ha donat vida amb un triple posterior de Gasol -novè punt- per ajustar l’electrònic (32-33). Veljko també ho ha parat en un partit marcat per la rauxa del moment. El segon període ha acabat amb un ajustat (34-36) pel Breogán.

A la represa, Bamforth ha materialitzat un 5/10 sorprenent del seu equip des de la línia exterior. Essent el Breogán, l’equip menys triplista de la lliga. L’interior croat del Girona, s’ha carregat de punts aprofitant una bona jugada de Taylor al pal baix. Gasol i Morinov, en un intercanvi de tres, han aixecat l’ànim del pavelló (41-42).

El base nord-americà, Bamforth, en una safata defensava l’avantatge visitant, però el Girona s’ha destapat amb un triple de Taylor i amb un parcial de bons rebots defensius de Prkacin (46-44). Gasol ha tornat al partit substituint a un Sorolla molt aplaudit per Fontajau. Oriola i el pivot de Sant Boi han lligat el tercer temps amb un avantatge mínim (55-52).

En l’últim temps, el Girona ha pogut córrer i trobar punts, però Nenovic ha fet rebaixar l’eufòria amb cinc punts consecutius (61-58). Aíto ho ha aturat amb 6:19.

L’estira-i-arronsa ha entrat en joc. El parcial de 0-4 gallec (61-62) ha fet entrar la por al cos als locals. Una errada de recepció d’Èric Vila, l’ha castigat Nenadic amb el seu tercer triple. Per sort gironina, la resposta ha estat un dos més u marca de la casa de Gasol (64-65). La defensa intensa es feia prevaldre en un matx que arribava a la seva fi.

Prkacin, valent, tornava a posar a davant el Girona i Fontajau ha reaccionat amb crits de Girona, Girona (66-65). Han arribat, una altra vegada, les imprecisions en el tir exterior pels dos conjunts i la tensió s’impregnava, sobretot, en el joc gironí.

La jugada del partit l’ha fet Bamforth, amb 42 segons per acabar, clavant un triple que ha fet molt mal als d’Aíto (66-68). Una falta ràpida de Fjellerup ha fet demanar al tècnic visitant un challenge que ha suposat una antiesportiva. Totes les opcions del Girona s’han esvaït amb els dos tirs lliures anotats per Sergi García i la manca d’encert, de nou, des de l’exterior (66-73).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)