Lliga femenina

L’Spar Girona tampoc pot superar el Barça CBS a casa (70-67)

Derrota de l’Spar Girona a la pista del Barça CBS, que atrapa el conjunt gironí al capdamunt de la classificació amb 7-3 de balanç que els dos equips comparteixen amb Casademont, Avenida, València i Gernika. Les blaugrana han imposat el seu guió des del domini del rebot i l’han consolidat amb el 16-2 al segon quart (35-21). Només el 19/19 tirs lliures de les grogues i una millora de la intensitat defensiva ha permès arribar al desenllaç amb opcions (69-67 triple d’Araújo a tauler).

Gardner (triple i assistència a Tolo, 0-5) i Hamblin (6 primers punts locals, 6-8) acaparaven els focus en l’inici, en què les blaugrana dominaven el rebot: 5-3 a la cistella gironina al primer quart (19-19). Anderson des de 6,75 m donava el primer avantatge a les locals (17-14), que lligarien un 10-2 a l’inici del segon quart: 29-21, temps mort gironí a 7:10 per la mitja part. Mircheva oberta al triple i Anna Cruz amb dues accions –entrada i tirs lliures (1/2)– enfilaven la màxima (35-21), que Labuckiene des de 4,6 m i amb dos taps aturaven.

5 punts seguits de Drammeh (37-28 triple i contraatac) obligaven Isaac Fernández a aturar el partit a 2:04 per la mitja part, Cruz cap a dins i Anderson de tres mantenien l’encert i només els tirs lliures de Cornelius i Araújo permetien enfilar el camí dels vestidors amb la desena en contra (42-32) malgrat el 21-12 en el rebot (8-8 al cèrcol de l’Uni).

El sisè punt seguit de Hamblin amb el segon triple de Flores entremig permetien el Barça CBS disposar d’una màxima de 15: 52-37 a 4:44, temps mort de Bernat Canut, després del qual les alternances en defensa de l’Uni frenaven la progressió local, amb un 0-6 per tancar el tercer quart 56-46.

Tolo carregava Mircheva amb la quarta a 7:25 i Murphy en atac també arribava a les 4, abans que Gardner escurcés distancies: 59-52 i 61-54 alley oop. La pivot australiana, feia el 8/8 des de 4,6 m a 5:36 (61-56) amb les locals en bonus. Cruz assistint Hamblin i en suspensió donava aire a les locals (65-58), amb l’Uni desaprofitant possessions. Anderson a menys de dos minuts des de la cantonada clavava el seu tercer triple (68-60) i Drammeh de lluny i Murphy de sota fallaven amb 68-62. Tolo a 28 segons anotava el 68-64 i les locals aguantaven la possessió fins a 12 segons, amb la falta de la sueca sobre Cruz (69-64). Araújo a 5,2 i a tauler esgotava les opcions gironines, Murphy cometia la cinquena a 3,8 i Anderson decidia amb l’1/2.