ACB

Marc Gasol: “Ens hem de creure que som capaços de fer més”

El president i pal de paller del Bàsquet Girona, Marc Gasol, ha atès els mitjans per analitzar la situació de l’equip, amb un balanç de 2-8 i quatre derrotes seguides.

La situació de l’equip

“És obvi que hem tingut diversos partits amb la victòria a tocar, i això genera frustració, per estar tan a prop del premi. I et situa en un balanç no desitjat. Però veus que l’equip intenta evolucionar, que l’endemà de partits durs els jugadors venen amb ganes d’aprendre i autocrítica. Això és positiu. Guanyar o perdre és conseqüència de fer les coses bé, i crec que encara hem de seguir creixent com a grup i individualment, acceptant la incomoditat a la pista que tindrem, perquè és un procés de millora constant. Ens hauria agradat tenir un parell o tres de victòries més, però estic segur que arribaran”.

Marge de creixement

“Sens dubte. Veig els jugadors i hi crec molt, hi creiem molt. Ens ho hem de creure els jugadors, que som capaços de fer més. Estem intentant que el jugador pensi i entengui per què es fan les coses i com s’han de fer. El procés potser és més lent i frustrant, però fas que el jugador sigui més complert.”

Falta alguna peça? un tirador?

“Nosaltres sempre estem atents. És la nostra feina des de l’oficina, tant Jordi Plà com l’entrenador i jo, estem analitzant i buscant fórmules perquè l’equip millori. Amb el que tenim, que hi confiem molt, i amb algú que ara mateix no tenim.”

Novell a l’ACB

“Les victòries costa que arribin a un equip que aterra a l’ACB. Cos tècnic nou, molts jugadors nous a la categoria...l’ACB és una competició amb un nivell molt alt. Sent un grup nou, fa que es necessiti un procés. Amb paciència, però amb la seguretat que l’equip ho anirà traient”.

Aíto

“El procés es pot fer amb una solució molt ràpida, de fer fer al jugador tres coses que ja sap fer, o bé fer el camí més difícil, que exigeix un temps més llarg i a vegades un punt de frustració pel jugador de no entendre la foto en gran. Però estem convençuts del camí i els jugadors estan treballant per fer-ho.”

Hi parla com a president, amb Aíto?

“Jo directament no tant, en les coses a millorar, perquè ell té molta més experiència que jo en això. Jordi Plà, director esportiu, sí que hi parla molt. I si és per un jugador nou, sempre estem atents perquè mai se sap.”

La seva participació

“L’entrenador decideix els minuts que juguen tots els jugadors. Jo soc un jugador més. Amb 37, gairebé 38 anys, els minuts que puc ser a la pista no són moltíssims, i per mi en Jaume i en Dusan o estan fent molt bé. A vegades és difícil gestionar els minuts, com a jugadors, però ens hem d’adaptar, sempre pensant en l’equip.”

Contra pivots ACB

“Vaig fent. I amb defenses molt centrades cap a mi. Són defenses i atacs que feia temps que no practicava i m’agrada el repte. A la meva edat, m’agraden moltíssim aquests reptes.”

El calendari

“Sempre miro el pròxim partit, no tot el calendari. El pròxim és València, un equip d’Eurolliga, molt profund, també molts nous però amb més rodatge que nosaltres. Però nosaltres preparem el partit per millorar el que no vam fer bé en l’anterior. Es tracta que tots entenguem què hem de fer millor per tenir més seguretat en allò que l’equip necessita.”

Millorar o guanyar?

“Guanyar és una conseqüència de millorar. Com a jugadors també hem d’entendre què hem de fer per millorar i perquè arribin les victòries, que és el que busquem. Però el procés, quan l’objectiu és millorar, és una mica diferent. Si ens centrem només en les victòries i no en la millora, potser els jugadors no evolucionen.”

El 2-8

“Tenim la sort que ni Aíto ni jo analitzem la situació només pels resultats. Veus que hi ha partits que se t’escapen per falta d’experiència com a grup. És part del procés de millora, que has d’analitzar i treballar-hi, perquè arribin els resultats que tots desitgem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)