Eurolliga

L’Spar Girona completa la setmana negra (58-64)

El 0/11 triples gironí, paradigmàtic

Tercera derrota de l’Spar Girona en quatre partits des de dijous passat, la segona a Fontajau i la primera del curs a casa en l’Eurolliga, amb l’Uni bloquejat en atac i el Miskolc aprofitant la feblesa al darrera per agafar la iniciativa al tercer quart i arribar a tenir una màxima de 12 (49-61) a 6:35 per acabar.

Drammeh, que havia començat asseguda perquè Etxarri era a l’inicial per emparellar-se amb Arella Guirantes, anotava amb addicional el 9-4 a 4:59. Gardner (6è punt, 11-6) era la única local en sumar en joc, mentre Labuckiene –també titular– s’asseia amb dues, les dues en atac a 6:12. 5 punts seguits de Bernath (entrada fàcil i triple) servien per empatar a 13 i una altra acció continuada, ara de Tolo (16-13), les visitants tenien el primer avantatge amb dos triples seguits (Garbin i Berntah, 16-19) i Drammeh amb el tercer 2+1 groc deixava l’empat a 19.

Flores anotant i assistint Tolo activava l’atac groc a l’inici del segon quart (24-20) però entre el desencert (8/21 tirs de camp) i les pèrdues (6) Bernat Canut havia d’aturar-ho amb empat a 24 a 5:56, un minut i mig després de fer un triple canvi. El triple frontal de Green (26-29 4/8 visitant i 0/6 local al descans) i Kanyasi amb addicional donaven la iniciativa a les vermelles (29-32), amb Tolo aguantant les grogues amb 5 punts i Araújo de costat a costat posant l’Uni per sobre a 53,6 (33-32).

Kanyasi amb 4 punts obria el 0-6 del Miskolc a la represa, amb la tercera de Tolo als 20 segons. L’australiana rebaixava la màxima en contra (39-45 triple de Guirantes) des dels 5 metres i Araújo al contraatac conduït per Flores feia el 43-45, però l’atac seguia sense ser productiu –temps mort local a 1:35 i 44-49 (Kanyasi)– i al darrera l’Uni no aconseguia tancar el rebot i Bernath de tir lliure enfilava la màxima: 44-51. Parra en un 3x1 l’ajustava (46-51), però la falta de Cornelius sobre la botzina permetia Guirantes mantenir-la de 4,6 m.

Tolo a 8:30 en la primera que toca fa el 49-55 i falla l’addicional però Garbin oberta mantenia la diferència i Nina Aho la situava en la barrera psicològica a 7:51 (49-59, temps mort de l’Uni) i en la dotzena a 6:35 al contraatac. El 5-0 a 5:00 esperonava les 3.850 persones a la grada (54-61 Drammeh). Sense ordre ni confiança, els atacs fallats es succeïen i Araújo enviava Green a la línia a 1:58 (54-62). Araújo a 43,8 anotava al contraatac (58-62, amb 2/2 Tolo de tir lliure a 1:35 abans)