ACB

La dimensió és coneguda

El Girona, que afronta un partit lluny de Fontajau amb quatre derrotes seguides per segon cop aquest curs, visita el València (12.30 h)

Els taronges enllacen tres desfetes en la lliga i un sol triomf en els últims vuit partits

Si les presses no són bones, el que es visqui aquest migdia a la Font de Sant Lluís pot acabar com el rosari de l’aurora. El Girona arriba a l’onzena jornada del seu debut en l’ACB amb 2-8 i quatre derrotes seguides per enfrontar-se a un València que, amb 4-6, enllaça tres desfetes en la lliga, dijous va perdre a Tel-Aviv en l’Eurolliga i no guanya des del 96-100 a Belgrad contra el Partizan el dia 1, en l’únic triomf dels seus últims vuit compromisos. Una ratxa, la de perdre quatre partits seguits, que els d’Aíto van viure en l’arrencada de la competició i a la qual van posar fi a Sevilla (71-79) contra el Betis, que com els gironins, el Casademont i el Manresa –els dos pròxims rivals del Girona, a Fontajau i el Nou Congost– acrediten 2-8 en les 10 primeres jornades.

Àlex Mumbrú té baixes de molt pes, com ara el cubà Jasiel Rivero –23 de valoració mitjana en els cinc partits disputats, juga a Europa després de la lesió perquè els canvis són il·limitats (James Webb III seria baixa)–, els bases Chris Jones (17 en nou) i Sam van Rossom (7 en sis), o Millán Jiménez i Martin Hermannsson. “Gairebé guanyen el Barça al Palau i venen de jugar fins a l’últim segon amb el Breogán”, posa en relleu l’exaler del Joventut, el Madrid i el Bilbao, amb qui es va estrenar en una banqueta en l’ACB. El barceloní adverteix que el Girona juga cada cop millor i que, després de jugar a Sèrbia, Madrid (79-62) i Israel (84-68), s’han de mostrar sòlids en el seu retorn a casa.

El Pato Garino continua lesionat i Quino Colom, imprescindible en les victòries gironines, és dubte. El rendiment de Marc Gasol –MVP de la lliga amb 21,1– es dona per fet i, a les prestacions individuals de Taylor, s’hi han d’afegir les de Fjellerup des de la regularitat i Oriola, campió de lliga amb el València fa cinc anys. I hi ha el col·lectiu. El Girona acumula quatre partits seguits sense superar els 70 punts (7/10) i és el pitjor atac (72,8) perquè és el quart per la cua de 2 (47,8%) i penúltim en triples (31,1%). Des de la finestra, 5/25 contra el Gran Canària, 5/24 a Vitòria i 4/22 diumenge passat a Fontajau.

Hem de continuar millorant i no només en la tècnica ofensiva i defensiva, sinó a ser cada cop més durs mentalment
Aíto García Reneses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)