NBA

Bàsquet. NBA

Tot el que no saps d’ell

Jordi Fernández, el primer català a dirigir un partit en l’NBA, té els orígens badalonins i un passat per Holanda, Tàrrega, Lleida i l’agraïment etern a Mike Brown però també a... Brandon Kephart

Jordi Fernández Torres (Badalona, 27/9/1982), pare de la Lluna i d’en Bowie, i amb la seva dona, Kelsey, que va conèixer en la seva etapa a Cleveland –on juga Ricky–, i del seu gos, Jagger, ja ha fet història: és el primer entrenador català i de l’Estat espanyol a dirigir un partit de l’NBA i és un mirall per a molts entrenadors que volen assolir algun dia el somni d’entrenar professionalment. I sobretot ho ha fet amb una humilitat digna d’elogi sent conscient d’on ve: des de baix. Un exemple a seguir de perseverança, de lluita, de sacrifici. Però com ha estat el camí fins aquí? Sorgit del bressol del bàsquet, va començar a fer botar la pilota al planter de la Penya. Després va continuar fent passos passant pel Sant Josep, el Montgat o el Badalonès però va anar a Lleida per estudiar INEF. Mentre estudiava ho va alternar com a entrenador del Sícoris (primera catalana) i ajudant i preparador físic del Tàrrega. Allà va conèixer el nord-americà Brandon Kephart, provinent d’Oklahoma Christian Academy. Ell va veure les inquietuds tècniques del badaloní i se’l va endur a fer un stage als Estats Units: “Va ser increïble, hi havia 700 nens a cada torn i eren vuit torns, vaig estar-hi tres setmanes. Després vaig tornar i aquí vaig treballar amb el Rudy Fernández. I va venir de l’NBA amb ell Joe Abunassar, que era a Impact Basketball, un centre on a l’estiu treballen els NBA i alguns europeus, i em van dir d’anar-hi i no m’ho vaig pensar. Vaig estar tres estius anant als Estats Units pagant-m’ho jo i allà vaig conèixer Mike Brown –estava gairebé més feliç del debut en l’NBA ell que el mateix Jordi–, que em va donar l’oportunitat d’entrenar un equip de joves en què hi havia el seu fill. Li vaig agradar i vaig aconseguir entrar a l’estructura dels Cavaliers”, explica amb nostàlgia Fernández. El seu anglès el va perfeccionar durant l’any que va estar a Holanda. Després d’entrenar en la G-League, la lliga de desenvolupament amb els Canton Charge, l’equip que té els Cavaliers. Era un pas abans de formar part de l’estructura tècnica d’una franquícia NBA. El badaloní es va convertir en tècnic ajudant en els Nuggets. I ho va fer agafant galons estant al costat del primer entrenador. En l’NBA hi ha 210 tècnics ajudants, pocs són europeus. També va estar en la selecció espanyola.

15
anys
fa que va deixar-ho tot a Badalona per anar a perseguir un somni als Estats Units.
6
temporades
acumulava Jordi Fernández com a tècnic ajudant en els Nuggets de Jokic. Abans havia estat en els Cavs amb LeBron.
3
estius
va anar als Estats Units per fer d’entrenadors a diferents campus pagant-se el bitllet.
1
any
va estar a Holanda, Hogeschool van Amsterdam, per estudiar un any de la carrera d’INEF, en què va perfeccionar el seu anglès.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)