Lliga femenina

L’Spar Girona supera amb comoditat l’IDK (53-68)

Triomf còmode de l’Spar Girona al José Antonio Gasca (53-68), on l’IDK no troba la manera de tallar una sagnia que s’eleva a sis derrotes seguides en la lliga i deu afegint-hi la competició europea. Les de Bernat Canut, amb Gardner com a principal protagonista –22 punts, 11 rebots i 31 de valoració–, reforcen la posició capdavantera en la lliga abans de tornar a rebre l’Avenida, ara en l’Eurolliga.

L’Spar ha anat per feina i ha arrencat amb un 0-10 –amb dos triples, de Drammeh i Gardner-- que podia presagiar un partit còmode. Tres atacs seguits fallats de les de Canut han donat aire a l’IDK, tot i que la segona falta de Coulibaly (desactivada i sense anotar en tota la primera part) quan s’havien jugat quatre minuts era un altre maldecap per a Azu Muguruza. Tolo situava el +11 (5-16, a 6:36), però les gironines han donat vida al rival en no tancar prou bé el rebot. España ha fet acostar les guipuscoanes (18-21), que han resistit bé tot i entrar en bonus abans de l’equador del primer període. Quatre punts de Labuckiene han permès arribar al primer descans amb 5 punts d’avantatge (20-25).

Gardner ha marcat la diferència en una arrencada del segon quart que, com el primer, ha començat amb les gironines avançant feina. Muguruza s’ha vist obligada a demanar el temps mort després d’un parcial de 0-11 i 4:15 sense anotar de l’IDK, amb 9 punts de Garnder i 2 de Drammeh. Una falta de Cornelius en un llançament de triple de Díaz ha permès a les locals estrenar el compte del segon quart, però només n’ha fet un dels tres. Cornelius ha situat el +17 (21-38) just a l’equador del segon quart. L’IDK ha provat de tallar l’hemorràgia plantejant una zona, però les gironines se n’han anat, doblant-li el marcador (21-42, a 4:30 per al descans). El primer bàsquet en joc de les guipuscoanes ha arribat a 3’ del descans (23-42). España, l’única local inspirada, ha anat trobant forats (12 punts) i, després d’un parell d’atacs amb error i de dos bàsquets còmodes de les locals, Bernat Canut ha demanat temps mort (27-44, a 1:35 del descans). Una bona combinació entre Cornelius i Etxarri ha permès arribar al descans amb 19 punts per sobre (27-46), després d’un segon quart prou contundent (7-21) tot i que l’estrip hauria pogut ser més gros i tot.

El tercer quart ha estat espès, amb poquíssim encert d’unes i altres. Després d’un triple de Yurena Díaz (30-48), Gardner ha situat el màxim avantatge (30-52, a 5:07). Però els errors s’han continuat encadenant. El primer punt de Coulibaly, la local amb millors números de la lliga amb diferència, ha arribat en el minut 28. Labuckiene, des del tir lliure, situa una nova màxima renda (33-56, a 1:23 de l’últim descans). España ha reaparegut amb un altre triple (38-58) però Cornelius ha tingut temps d’arribar als 60 i no deixar tan pobre el parcial del quart (11-14).

El coixí permetia agafar-s’ho amb calma. Ni per encert ni per confiança, l’IDK semblava amb condicions de fer perillar res. Gardner ha arribat als 20 punts per ampliar la renda a +26 (40-66). Poca història en la recta final, sense la tensió pròpia d’un partit ajustat. Gardner ha arribar als 22 punts i 11 rebots abans de seure a la banqueta després d’una antiesportiva. L’IDK ha tingut l’orgull de voler guanyar el període i s’ha situat a 16 punts a 2:49 del final. L’últim quart de les gironines ha estat molt i molt pobre (15-8) però la victòria ja estava més que feta.