Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú el duel català amb el Cadí (67-57)

Triomf de l’Spar Girona sobre el Cadí a Palau-sacosta, en un matx ple d’intercanvis i Sykes (6 punts) i Watts (13) debutant amb els seus respectius equips. Tolo superant Tunstull a dins, al final, és el factor desequilibrant perquè l’Uni arriba a manar de 12 al primer quart (16-4) i el Sedis capgira el duel amb un 2-13 al segon quart que amb el 0-7 abans del descans deixa el 33-37 al final de la primera meitat. El partit s’encalla al tercer quart i després d’un 0-8, el 10-0 gironí a l’últim quart permet les vermelles arirbar per davant tot i el 3/6 tirs lliures (64-57)

El 10-0 gironí obliga el Cadí a demanar temps mort a 5:21 per acabar el primer quart (14-4, Gardner al contraatac assistida per Sykes). La MVP de la última lliga havia fet el primer triple en l’atac anterior 12-4, amb el Sedis sense continuïtat en el joc ofensiu perquè Tunstull fa dues cistelles seguides al límit de la possessió: 4-4. Sykes s’asseu a 3:46 amb 4 punts (4-0 i 16-4) i 8 de valoració, moment en què pel Cadí debuta Watts, autora del primer triple visitant (16-9) i de la última cistella del tercer quart (22-15).

Pujol i Watts al contraatac, i el segon triple de la debutant, a tauler, empaten a 22 a 8:24 per acabar el primer quart –temps mort de Bernat Canut amb 2-13 encaixat– redueixen. Parra des de 6,75 m a passada de Cornelius –entra per Flores –. Però l’antiesportiva de la neerlandesa a Peña, a mig camp i les altres jugadores a lloc, encén la grada i embrut el partit a 6:10, moment en què ja sense Watts (10 punts en 6:38) tornen Sykes (0-2) i Araújo. Raventós al servei de la falta dona el primer avantatge al Cadí (25-26) i una falta de la base maresmenca, a mig camp sobre Sykes amb ella al contraatac acaba de demostrar el nivell dels àrbitres, que donen només banda.

Tot i això el rigor visitant al darrera feia que les vermelles es precipitessin i, amb 1:45 (33-32 Brotons, temps mort local), Bahí de 2 i de 3 enfilava la màxima (33-37) amb Araújo i Gardner fallant les tres possessions vermelles i Watts veient com el triple sobre la botzina, a tauler, acabava fora en fer la corbata.

Tunstull fa dues faltes seguides després de fer la única cistella del Cadí a l’inici del tercer quart (41-39 Tolo de tir lliure), amb l’atac gironí més ordenat i la defensa méa activa, malgrat no controlar el rebot. El sisè punt de l’australiana a 4:52 fa que Acero demani minut amb el 8-0 (43-39). El segon triple de Bahí a 3:21 i Soler de tir lliure fan l’empat a 45 i entre Murphy i Sykes deixen el 49-45 perquè Watts torna a fallar a tauler sobre la botzina, ara des de la zona.

Tunstull i Bahí(triple) fan les mateixes cistelles en joc en menys d’un minut a l’inici de l’últim quart pel Cadí que en tot el tercer i Raventós amb addicional –hi ha una falta en atac de Cornelius abans , discutible– després del temps mort de Canut torna la màxima visitant (49-53). Gardner entrant per Sykes atura el 0-8 (51-53). Araújo a 4:02 posa l’Uni er davant (57-55) i amb els àrbitres fent embogir el partit, Tolo de sota i Gardner sola després de recuperació fan el 61-55 (8-0). Tolo fa 1/2 ala línia a dos minuts i amb dues defenses a Tunstull deixa sense marge el Cadí (62-55 a 1:21 i dos tirs per a Flores).

Tunstull atura el 10-0 amb una jugada de banda (63-57), el Cadí no suma a l’últim minut amb 1/2 de Gardner i el triple de Murphy és el que desferma l’eufòria: 67-57.