Lliga femenina

Llums a pampallugues

L’Spar Girona supera el Cadí la Seu al Palau-sacosta, en el primer dels dos partits al vell pavelló en quatre dies

El 10-0 en el primer quart (16-4) i sobretot el 14-2 en els últims minuts demostren la superioritat de l’Uni

Spar Girona 67 Cadí la Seu 57

SPAR GIRONA:Cornelius, Araújo (11), Tolo (15), Sykes (6), Gardner (16) –cinc inicial–; Flores (1), Murphy (9), Parra (3), Etxarri (4) i Labuckiene (2). 21/43 de 2, 3/11 triples (Gardner, Murphy i Parra), 16/20 tirs lliures, 30 rebots (8 Araújo), 13 assistències (4 Gardner) i 84 de valoració (23 Gardner).CADÍ LA SEU:Raventós (8), Bahí (11), Ramete (1), Strautmane (2), Tunstull (8) –cinc inicial–; Watts (13), Kovacevic (2), Brotons (2), Peña (6), Pujol (2) i Soler (2). 16/34 de 2, 6/20 triples (3 Bahí, 2 Watts i 1 Raventós), 7/9 tirs lliures, 25 rebots (6 Tunstull), 7 assistències (3 Peña) i 35 de valoració (8 Watts i Peña).PARCIALS:22-15, 11-22 (33-37), 16-8 (49-45) i 18-12 (67-57).

L’Spar Girona manté la particular bona ratxa de resultats amb la victòria contra el Cadí la Seu, en el primer dels dos partits que té l’Uni en quatre dies al Palau-sacosta. Les jugadores, tal com van fer després de la primera victòria contra l’Avenida, en la lliga, es quedaven a complir amb les seves rutines de treball de força al gimnàs, per així poder descansar fins al dia de Sant Esteve, en la prèvia del partit contra el Bembibre.

“Quan comença m’oblido totalment de qui és el rival i estava mentalitzat que no seria fàcil”, va dir Bernat Canut sobre la seva primera experiència contra el club de la seva vida, en el que també seria el debut de Brittney Sykes i Stephanie Watts al perímetre de cada equip. La primera en el cinc inicial i la segona sortint des de la banqueta només sumarien de tir lliure en una segona meitat en què s’imposava la concepció col·lectiva del joc per sobre de l’inacabable talent individual de cadascuna. Això sí, quan es juguen les garrofes els dos equips carreguen a dins i, en aquest aspecte, és l’Uni qui mitjançant la superioritat de Marianna Tolo sobre Jewel Tunstull acaba desequilibrant abans que Murphy des de 6,75 m posi el llaç al partit amb el 14-2 final. “Se’ns acaba la gasolina al davant”, va sintetitzar Jordi Acero.

Llums a pampallugues també, i sobretot, pel baix nivell de l’arbitratge, assenyalant antiesportiva amb les vuit jugadores davant la pilota i, també amb la pilota a mig camp però amb els dos equips corrent, poc després assenyalant banda en l’acció de Peña a Sykes –la flagrant era de Cornelius.

Energia

La presència de Sykes en l’equip inicial dona una marxa més a l’Spar Girona, que amb un 10-0 obliga el Cadí a demanar temps mort a 5:21 per acabar el primer quart (14-4, Gardner en el contraatac assistida per Sykes). L’MVP de l’última lliga havia fet el primer triple en l’atac anterior 12-4, amb el Sedis sense continuïtat en el joc ofensiu perquè Tunstull fa les dues cistelles seguides al límit de la possessió a l’inici i ja està: 4-4. Sykes s’asseu a 3:46 amb 4 punts (4-0 i 16-4) i 8 de valoració, moment en què pel Cadí debuta Watts, autora del primer triple visitant (16-9) i de l’última cistella del primer quart (22-15). El segon és el que se li ennuega a l’equip gironí, precipitat en atac i que amb un 0-8 (22-22, segon triple de la debutant, a tauler) veu com s’esfuma el marge del primer. El parcial s’enfila a 2-13 i només el triple de Parra a passada de Cornelius suposa un respir, abans de les controvertides antiesportives, assenyalades o no.

El rigor visitant al darrere feia que les vermelles es precipitessin i, amb 1:45 (33-32 Brotons, temps mort local), Bahí de 2 i de 3 enfilava la màxima (33-37). I això que el triple sobre la botzina de Watts, a tauler, acabava fora en fer la corbata.

L’Uni és qui baixa el cul en el tercer quart i el Cadí només fa dues cistelles en joc en tot el quart, el 35-39 de Tunstull i el triple de Bahí (45-43). És la mateixa seqüència del primer minut de l’últim quart: 49-47 i 49-50, que amb el 2+1 de Raventós amb addicional suposa el 0-8 (49-53). Hi havia hagut un 8-0 amb 6 punts de Tolo (43-39) i, de fet, seria la pivot australiana la que acabaria desequilibrant la balança amb els seus punts, les defenses sobre Tunstull (63-57 per aturar el 10-0 amb una jugada de banda) i malgrat el 3/6 de tirs lliures locals previ al triple de Murphy.

Sabíem que seria ajustat i comencem bé, potser ens pensàvem que seria plàcid però contra el Cadí mai ho és
Bernat Canut

LES DADES

La gent ha gaudit, competim fins als últims 5 minuts tot i el mal inici. La victòria d’elles és merescuda
Jordi Acero
1
antiesportiva
a Peña de Cornelius en atac estàtic. Si la maresmenca frena el contraatac de Sykes, no
3
tirs lliures
de 6 intents fan Tolo, Flores i Gardner al final abans que Murphy lligui el 14-2 de tres
2
cistelles
en joc del Cadí en el tercer quart: Tunstull de 2 i Bahí de 3. Igual que a l’inici de l’últim
Les jugadores, que s’entrenen per Sant Esteve, al gimnàs un cop acabat el partit