ACB

La responsabilitat del Bàsquet Girona més enllà de les cistelles

El Bàsquet Girona presenta Compromís vermell, un nou segell que engloba les accions sostenibles en les quals treballa el club. “Són accions importants, primer perquè el jugador s’impliqui en el territori, i per donar més visibilitat a associacions. Si podem ser un altaveu de la feina que es fa a Girona i potenciar-la, ho farem sempre”, argumenta Marc Gasol. “La nostra responsabilitat també és ensenyar, més que fer cistelles”, afegeix el president.

L’objectiu és esdevenir un club 100% sostenible. Dins de les accions per assolir aquesta fita destaca el marxandatge, totalment orgànic, que el club ven a la seva botiga física i en línia. També se segueix una política de paper zero i es fomenten iniciatives, en dies de partit, com la recollida de taps d’ampolles de plàstic per tal de donar-los una segona vida o tallers sostenibles enfocats als més necessitats. A més, es fan recollides periòdiques al territori per tal de conscienciar de la importància de mantenir el nostre entorn lliure de materials contaminants.

El club està adherit als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), que van néixer el setembre del 2015 per fer complir l’Agenda 2030 de les Nacions Unides que treballa pel desenvolupament sostenible global. El segell sostenible també treballa en l’accessibilitat del bàsquet per a col·lectius diversos, com és el cas de la incorporació de Reha Girona, l’equip en cadira de rodes, o les audiodescripcions per a persones invidents durant els partits a Fontajau. “Creem la marca que ens dona embolcall i sentit a tot plegat”, sentencia Marc Gasol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)