ACB

Melcior, Gaspar, Baltasar i... Hill

Bàsquet. ACB. El regal de Reis del Bàsquet Girona és Jeremiah Hill, ex Betis, un reforç de luxe en el perímetre

El Bàsquet Girona ja té la peça que buscava en el mercat. Tot i que estava en el mercat l’ex Baxi Manresa Joe Thomasson, el seu cost era inassumible, i sembla que acabarà en el Promitheas Patras grec. L’escollit és Jeremiah Hill, que aterra com el regal de Reis sorpresa. Ho farà després que els d’Aíto tallessin la mala dinàmica de resultats contra la Penya i, si avui passa la revisió mèdica, ja serà inscrit per jugar dissabte a Fuenlabrada en un partit clau en la lluita per la zona baixa. Hill té molta amenaça ofensiva i és capaç d’assumir galons, com se li ha vist aquest curs a la pista del Baskonia (18 punts) o contra l’Unicaja (22) tot i tenir una mitjana de menys de 20 minuts per partit.

El nord-americà arriba procedent de Sevilla, on ha tingut una relació una mica complicada. De fet, el tècnic Luis Casimiro no el va fer jugar a Badalona tot i tenir moltes baixes perquè considerava que no estava en la línia de l’equip, i el mateix entrenador va fer públic que havia estat una decisió purament “tècnica”. Des de llavors ja era vox populi que s’estava buscant una opció en el mercat per millorar l’equip bètic, que va arribar també ahir amb el fitxatge de Luke Fischer, ex Gran Canària, que havia coincidit amb Casimiro i que ocupa la plaça d’extracomunitari. De fet, el club andalús ja va estar a punt de fer canvis en el joc interior quan van comunicar a Gerun que es busqués equip. I tot i que l’ucraïnès ja tenia les maletes per anar al Nou Congost, la lesió de Nzosa el va obligar a quedar-se a Sevilla i no anar a Manresa.

Oberts al mercat

L’arribada de Hill a Fontajau obligarà, de moment, a fer convocatòries a cada partit perquè ara mateix Aíto disposa de 14 jugadors –tot i que Garino està lesionat–. A més, el club gironí continua pendent del mercat per fer un segon moviment, però no hi ha pressa. També podria haver-hi alguna sortida.

Jeremiah Hill
Aler 1,88 m
Richmond Hil Geòrgia (USA)
4/9/1995 27 anys
Trajectòria
2013-14 Savannah State (NCAA)
2014/17 Valdosta State (NCAA)
2017/18 Jacksonville Giants (USA)
2018/19 Lakeland Magic (G-league)
2019/21 Asttana (VTB)
2021/22 Parma (VTB)
2022 Gravellines (LNB)
2022/23 Betis (ACB)
Lliga ACB 2022/23
Punts 9
Tirs de dos 37,3% (19/51)
Triples 34,5% (19/55)
Tirs lliures 76,5% (13/17)
Rebots 3,2
Assistències 2,4
Minuts 19:55
Partits 12
Valoració 7,5

Amb passaport camerunès i ex Magic, com Garino

Un dels punts a favor del fitxatge de Hill pot ser, també, que en el moment en què jugui amb el Camerun en alguna finestra FIBA obtindrà el passaport d’aquest país i, per tant, deixarà d’ocupar plaça d’extracomunitari per ser cotonou. De fet, a l’agost Hill ja va ser al país africà per fer tota la paperassa. D’altra banda, el nou fitxatge del Girona va estar a l’equip de desenvolupament de la G-League dels Orlando Magic –té la foto de la plantilla dels Lakeland en el seu perfil de Twitter–, una franquícia en què hi va ser testimonialment l’encara jugador gironí Pato Garino. Casualitats de la vida, l’scout a Europa de la franquícia d’Orlando és Martí Artigas, exdelegat i referent a Girona que fa una dècada que treballa per als Magic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)