Lliga femenina

El segon assalt a la segona de l’Uni, al Príncipe Felipe

L’Spar Girona ja té definit el camí que el pot dur a alçar la copa el 2 d’abril a Saragossa, amb l’Avenida en una hipotètica semifinal, com el 2021

Si l’Uni només pot guanyar la copa sense trobar-se l’Avenida en la final –ha perdut les cinc que ha jugat contra Salamanca–, tal com va fer fa dos anys a València eliminant les castellanes en la semifinal i alçant l’endemà l’únic títol FEB que se li resistia, el sorteig de la competició celebrat ahir a Saragossa l’afavoreix. L’Spar Girona queda emparellat amb el Gernika a quarts, al qual superava per Sant Narcís a Fontajau per 65-49, i amb el vencedor de l’Avenida-Barça CBS en una hipotètica segona semifinal, dissabte.

El València és el campió d’hivern per un millor average general en la lliga i, com a premi, té el privilegi de jugar dijous. “Almenys juguem el primer partit a la tarda. El Gernika serà un rival dur, però en la copa no hi ha rivals fluixos”, és la primera reacció de Laia Palau, directora esportiva de l’Spar i qui va alçar la copa el 7 de març del 2021 a la Fonteta. L’excapitana de l’Uni dona valor a la igualtat de la Lliga Femenina en aquest curs, que dificulta els pronòstics que solien permetre traçar el camí de cada participant amb escàs marge per a la sorpresa.

4/5 per a les biscaïnes

El Gernika ha jugat quatre cops la semifinal de la copa, tot i que la primera vegada era amb només 6 participants i amb el rival en semifinals esperant el vencedor de l’eliminatòria prèvia. Aquest primer antecedent és el 2017 a Girona, amb el triomf sobre l’Ál-Qazeres per 66-54 el dia abans de cedir contra l’Avenida 48-72. Les morades també van jugar la semifinal a Vitòria el 2019 (74-46), ja amb vuit equips en la fase final i de nou amb les castellanes alçant el títol i l’Uni derrotat en la final (80-76 a Fontajau i 71-79 a Mendizorrotza). El 2020 van quedar fora en els quarts contra l’Araski (80-83) i el 21, l’any del títol gironí, van perdre contra les amfitriones per 57-46 després d’haver superat el Tenerife en el primer partit (79-56). L’any passat van derrotar el Cadí (51-55) i van perdre després contra les de Salamanca (72-56).

Tensió creixent

El 2014 va ser l’única edició que l’Uni es va perdre, des que hi va debutar el 2012. Són deu edicions, sis finals i un títol que tenia en la semifinal la primera derrota de Roberto Íñiguez en la competició estatal després d’entrenar el Ros Casares (21-0) i Girona (11-0). L’Avenida, líder del palmarès (10) i en totes les finals des del 2012 menys en la del 2021, encaixava la primera derrota d’aquell curs el 6 de març havent guanyat 33 partits –2 en la supercopa, 25 en la lliga i 6 en l’Eurolliga. En aquest ja suma 10 derrotes. L’última –n’hi ha dues a Fontajau– abans-d’ahir a Landes, 71-64 en la pròrroga tot i 29-44 en la mitja part. El Casademont, l’amfitrió de la copa i un dels tres equips que ha superat l’Uni en la lliga (61-60), va perdre 62-76 contra les castellanes diumenge un duel marcat per un incident a la grada amb el germà del tècnic vitorià presumptament agredit i l’entrenador volent dominar el relat i atacant el tècnic local com en les dues últimes temporades amb Alfred Julbe, que mai va voler entrar en el joc dialèctic.

LA REACCIÓ

Si la copa sempre és un torneig obert, veient com està la lliga aquest any encara ho serà més
Laia Palau
10
derrotes
suma aquest curs l’Avenida, que perdia el seu primer partit contra l’Uni fa dos anys a València
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)