Lliga femenina

Primera victòria de l’Spar Girona contra el Barça CBS (65-58)

4.324 persones en el primer duel català de la LF a Fontajau aquest curs

El Barça CBS deixa de ser, de moment, la pedra a la sabata de l’Spar Girona aquest curs malgrat els tres parcials de 0-10 (3-10, 24-26 i 62-58) contra l’Uni, que es manté líder de la lliga liderat per Shay Murphy (2 punts i 1 de valoració al descans) en la segona meitat per acabar amb 16 i 18, en absència de Gardner i la irregularitat de Sykes (15 i 16 amb 2 i -1 al descans)

Drammeh en la primera possessió del partit fa el 3-0 des de 6,75 m i el Barça lliga després un 0-10 amb 5 punts (triple inclòs) de cadascuna de les exteriors que acompanyen Cruz al perímetre. Dos tirs lliures d’Araújo i dues accions seguides de Tolo (9-12) son les senyals de vida de les vermelles, que malgrat encaixar dues cistelles de Guerrero empata a 14 mitjançant Sykes al contraatac i Cornelius de tres. La neerlandesa fa el 18-16 de tir lliure i és qui dona la pilota a Labuckiene (16-16) i Murphy per tancar el primer quart amb la màxima local (20-16) i només dues faltes assenyalades (5 les visitants), una de es quals en atac (Tolo).

Isaac Fernández ha d’aturar el rellotge a 8:00 per la mitja part, amb el contraatac de Parra que acaba Labuckiene (24-16). Els triples de Rakovic i Cruz i els primers tirs lliures visitants fan que Bernat Canut també demani temps, a 6:30 i amb un 0-8 encaixat (24-24).Sykes de base i les suspensions de Rakovic (24-2 i 26-28) fan que el tècnic de l’Uni hagi de tornar a refrescar els conceptes a 3:20 (26-30 Cruz). Anderson de nou de tres (2/2) fa el 28-33i si l’Uni marxa als vestidors 31-35 és gràcies als 5 punts de Tolo des del segon 0-10 encaixat.

La segona a Tolo a 8:00 per acabar el tercer quart, també en atac, fa reaccionar Fontajau, amb Cornelius havent comès 2 faltes abans (31-37 tirs lliures de Canella). La quarta de l’Uni (4-1) també és en atac, ara de Drammeh i, amb Murphy per Cornelius a 6:10 és l’escorta a 5:01 qui fa la primera cistella en joc de a segona meitat (33-37). Sykes en acció individual empata a 39 a 3:06, després de fer un tap en defensa i amb les visitants encara sense anotar en joc –temps mort de Fernández a 3:06. Dos ofensius de Murphy i Sykes cap a dins posen l’Uni per sobre i, llavors, Canella de 6,75 fa la primera cistella blaugrana (41-43 a 1:59) i Murphy sobre la botzina tanca el tercer quart de gairebé mig camp i a tauler (48-45, 7è punt al període).

Un altre ofensiu de Murphy permet amb addicional fallat a 9:15 tornar a colpejar el rival (50-45) i el triple a 7:21 en transició enfila la màxima (55-46), després del contraatac d’Etxarri. Hamblin atura la ratxa i llavors apareix Sykes amb 7 punts seguits (62-48). El 0-8 visitant amb dos triples d’Ainhoa López fa que Bernat Canut ho hagi d’aturar a 2:39 (62-56). Drammeh per Murphy (19:23 a pista) acaba amb Rakovic enfilant el 0-10 al tercer intent (62-58) mentre la sueca falla tirs de mitja distància. És, la recuperació de Flores a 51 segons, la que dona aire a l’Uni. Alliberat amb la suspensió de Sykes(64-58), Drammeh a 7 segons de tir lliure (1/2) fa el 65-58.