Lliga femenina

Una escala força profitosa

L’Spar Girona enllesteix l’Araski amb un 0-12 a l’inici i un 0-17 en el tercer quart (29-56) en el retorn de Gardner i la lesió de Labuckiene

Araski 57 Spar Girona 76

KUTXABANK ARASKI:Asurmendi (9), Van den Adel (8), Atkinson (19), Burani (2), White –cinc inicial–; Castellano, Diarra (6), Alarcon (13) i Chagas. 16/46 de 2, 6/18 triples (3 Alarcon, 2 Asurmendi i 1 Van den Adel), 7/11 tirs lliures, 28 rebots (6 Diarra), 11 assistències i 51 de valoració (19 Atkinson).SPAR GIRONA:Araújo, Flores, Murphy (15), Tolo (15), Sykes (18) –cinc inicial–; Drammeh (5), Parra (5), Etxarri (11), Gardner (5) i Labuckiene (2). 21/39 de 2, 8/18 triples (3 Murphy i 1 Sykes, Drammeh, Parra, Etxarri i Gardner), 10/12 tirs lliures, 38 rebots (9 Araújo), 18 assistències (4 Flores) i 99 de valoració (27 Sykes).PARCIALS:7-16, 20-23 (27-39), 4-19 (31-58) i 26-18 (57-76).

L’expedició de l’Spar va de Vitòria a Miskolc, on demà passat té el quart partit seguit fora de casa i es juga bona part de les opcions d’accedir als quarts de l’Eurolliga, a falta de tres jornades. Ho fa després de superar l’últim equip que l’ha derrotat en la lliga, en una molt bona actuació col·lectiva tres dies després d’haver perdut a Sopron (62-60 amb un 16-1 encaixat) i en la reaparició de Gardner després de quatre partits de baixa per un cop a l’espatlla dreta. La cara B, que Labuckiene es fes mal a la mateixa zona a 1:01 del final del tercer quart, en què les vermelles només van encaixar dues cistelles i van lligar un 0-17 liderat per Sykes i obert i tancat des de 6,75 m per Murphy (29-42) i Drammeh (29-56).

“Hem trobat bones i moltes solucions en el joc interior i exterior per dominar el partit de principi a fi”, va sintetitzar Bernat Canut, que lamentava la lesió de la pivot lituana, pendent de diagnòstic: “Tenim la plantilla una mica tocada i una lesió seria un maldecap important.” Sykes de dos i de tres va obrir el 0-12 del primer quart amb aportació de Tolo de tir lliure i Murphy des de 6,75 m (2-10), que l’australiana va completar amb un brillant joc de peus (2-12) des del qual la iniciativa sempre seria per a les vermelles, que van ampliar el marge en el segon quart amb els triples de Parra i Murphy (14-28). Atkinson va obrir el tercer quart amb el seu vuitè punt i, en l’últim, maquillaria la seva estadística amb 11 perquè ni la nord-americana ni cap de les verdes va poder frenar l’Spar en el 0-17. Diarra a 2:23 va fer l’altra cistella local, mentre que Etxarri i Flores van arrencar l’ovació de Mendizorrotza a l’inici de l’últim quart (31-60), en què el triple de Gardner va tancar l’emoció (40-70).

Veníem d’una setmana complicada i l’equip ha fet un partit seriós, amb els cinc sentits contra un bon rival