ACB

Xoc de pes a la pintura

Bàsquet. ACB. Ethan Happ (Río Breogán) i Marc Gasol (Girona), que diumenge s’enfronten, son els dos millors rebotejadors defensius de la lliga

El Río Breogán-Girona de diumenge (12.30 h) escenificarà la lluita entre els dos millors rebotejadors defensius de l’ACB, el català Marc Gasol i el nord-americà Ethan Happ, en un duel en què l’equip d’Aíto vol continuar plasmant la seva millora substancial apuntada en les últimes jornades. El competitiu Breogán serà una bona pedra de toc per calibrar l’evolució gironina. En la primera volta, el conjunt gallec va guanyar a Girona (66-73) infligint en aquell moment la quarta derrota seguida als catalans. Amés va lluitar fins a l’últim moment per entrar en la copa, de la qual va quedar fora, i el cap de setmana passat va apallissar el Granada (99-67), amb 44 punts de renda en un primer temps de manual.

Happ s’ha estrenat en l’ACB amb un gran rendiment i impacte en el seu equip. L’interior de 26 anys i 2m08 nascut a Milan (Illinois) acredita 12,1 punts i 7,8 rebots, millorant, fins ara, el seu rendiment del curs precedent en la lliga alemanya (9,5 i 5,6). Abans, havia jugat tres campanyes a Itàlia. En la derrota contra el Madrid (91-73) va valorar 37, amb el seu sostre anotador en l’ACB (21) i de tota la seva carrera en rebots (19). És el segon millor rebotejador defensiu de l’ACB rere Marc Gasol i el primer global, un os dur de rosegar (7,8). Gasol, de 37 anys i 2m11, és el líder en rebots defensius (5,3) i el sisè global (6,3). La lluita a la pintura, doncs, serà aferrissada i una de les grans batalles del partit. Fent un còmput global, l’estadística indica que Gasol és més complet i és el quart jugador més valorat, amb 18,6 de mitjana. Happ és setè, amb 16,9. Gasol fa més taps, recupera més pilotes i dona més assistències, aspectes amb què contraresta el fet que Happ agafi més rebots. En els intangibles també mana el català, amb una ascendència brutal sobre el grup, tant pel seu valor a la pista i al vestidor com pel llegat i el present institucional. Happ, per la seva banda, és versàtil i atlètic, amb bon joc de peus al pal baix i un ganxo efectiu. Es beneficia de la visió de joc del base mallorquí Sergi Garcia, que a Fontajau va lluir –Happ va estar discret amb 6 punts i 4 rebots (Gasol, 17 i 5)– i és un dels homes forts de l’equip de Veljko Mrsic.

LES DADES

7,8
rebots
agafa el nord-americà per partit i és el primer de l’ACB. El català en suma 6,3 i és sisè
18,6
és el valor
de Marc Gasol i Happ fins ara té una mitjana de 16,9 i un sostre de 37 amb el Madrid
5,3
rebots defensius
captura Marc Gasol, que lidera la lliga en l’apartat davant de Happ (4,9)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)