Eurocopa

Fita històrica feta i més gestes europees per fer

Bàsquet. El Cadí la Seu ha completat una eliminatòria espectacular contra el Flammes, i en l’horitzó hi ha els quarts de l’Eurocopa contra el Galatasaray

La història europea del Cadí la Seu en l’Eurocopa va completar una plana molt important amb la classificació per als quarts de final eliminant el potent Flammes Carolo francès en els vuitens, però encara continua i la pròxima fita és l’enfrontament a doble partit contra el Galatasaray turc. El partit d’anada dels quarts es jugarà a la Seu d’Urgell el 23 de febrer i la tornada serà el 2 de març a Istanbul.

En la seva tercera participació en l’Eurocopa, el Cadí la Seu està superant clarament tot el que havia aconseguit anteriorment. Va debutar a Europa la temporada 2019/20 i va ser segon en la fase de grups. En el play-off va superar la primera eliminatòria i va perdre en els setzens de final contra el Landes frances. La temporada següent es va disputar una fase de grups amb concentració a Romania a causa de la pandèmia i el conjunt urgellenc va ser tercer perquè un triple empat el va perjudicar, i no va accedir als vuitens. En l’actual campanya ja és a quarts i ara és el moment d’assaborir el que es va aconseguir dimecres a la nit i de gaudir durant unes hores, ja que demà mateix l’equip urgellenc rep el Tenerife, el cuer, en un partit important per a les seves aspiracions en la Lliga Femenina.

El tècnic, molt feliç

L’entrenador del conjunt urgellenc, Jordi Acero, va mostrar després del partit la seva alegria per la classificació per als quarts de l’Eurocopa malgrat la derrota, que va dir que tenia gust de victòria, i per la manera con va arribar. Va destacar que van saber patir i van saber lluitar quan tot estava en contra seva, i es van sobreposar a un gran ambient de bàsquet que el Flammes Carolo va saber crear al seu pavelló. Respecte al partit, Jordi Acero va explicar que les franceses van sortir molt fortes i que gràcies a la lluita i al treball de les seves jugadores van arribar “vives” al descans.

El tècnic del Cadí la Seu va manifestar que la remuntada final quan tenien l’eliminatòria molt complicada, perdien de 24 punts el partit i de 6 l’eliminatòria, va ser gràcies al fet que: “Hem demostrat tenir caràcter, ser un equip, creure en el treball de totes les jugadores, creure en el treball conjunt i ens ha sortit un final rodo.” Malgrat la fita històrica i que en l’horitzó hi ha el Galatasaray, Jordi Acero diu: “Hem de tenir els peus a terra perquè dissabte tenim el partit més important de la setmana, que és el del Tenerife, on hem d’aconseguir la novena victoria.”

EL PROTAGONISTA

Soc molt feliç per les jugadores, per l’equip, pel meu ‘staff’, per tot el club i per tota la gent de la Seu
Hem aconseguit una fita històrica i hem sabut patir en un ambient espectacular
Al final hem retallat la meitat de la renda que elles tenien a còpia de treball, de creure-hi, de tenir confiança. Ha estat increïble
No hem deixat de treballar, quan ho teníem més negre és quan millor hem estat a la pista, i amb la sang freda i anant tots a l’una
Tot i que hem fet una fita històrica per al club, haurem d’anar a Istanbul a jugar uns quarts de final, que són paraules majors
Jordi Acero
ENTRENADOR DEL CADÍ LA sEU

“És un premi excel·lent”

El president del club AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, va comentar que classificar-se per als quarts de final de l’Eurocopa era un premi per a tota l’entitat: “La classificació per a la següent fase òbviament suposa una fita històrica per al club, i és un premi excel·lent per a l’equip, és un premi excel·lent per a l’staff i és un premi excel·lent per a tota l’afició i tots els socis.”

Pere Porta ja està pensant i desitjant que arribi el pròxim enfrontament europeu contra el Galatasaray turc en els quarts: “Mai abans havíem arribat tan lluny, i a partir d’ara esperem poder gaudir d’aquesta nova eliminatòria. Serà molt difícil, però en tot cas cal competir-la, cal jugar-la i cal gaudir-la.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)