Més bàsquet

Contra 10.000 espectadors

Bàsquet. ACB. El Girona es trobarà, el dia 4, en la represa de la lliga, un Martín Carpena ple com un ou –ja no hi ha entrades–, on lluitarà per aigualir la celebració de la copa de l’Unicaja

El Bàsquet Girona es trobarà un ambient de festa total al Martín Carpena el dissabte dia 4 de març (18 h) en la represa de l’ACB. El flamant campió de copa i cinquè en la lliga ha venut tot el paper en un tres i no res, i el pavelló andalús estarà ple com un ou per celebrar la segona copa de la història de l’entitat, una gesta segellada després de vèncer el Barça, el Real Madrid i el Lenovo Tenerife. La marea verda generarà l’ambient de les grans ocasions a Màlaga, amb 10.000 espectadors.

En la primera volta, l’Unicaja va derrotar el conjunt d’Aíto a Fontajau marcant diferències en el darrer quart (59-73). La superioritat en el rebot –21 més que l’equip gironí– i els 10 triples dels andalusos van ser la clau de la victòria. El conjunt d’Aíto García Reneses arribarà a la cita amb els deures fets i sense urgències (12è amb 8-12). Tota la pressió del món i qui sap si un cert relaxament arran de la fita mastodòntica assolida, la tindrà l’equip local, que també haurà acumulat lògicament més desgast però que també haurà estat menys temps aturat, la típica arma de doble tall. El Girona no juga des que va derrotar l’Obradoiro (93-76) en un dels seus partits més brillants, l’11 de febrer.

El Girona ha tingut un veritable èxode de fins a vuit jugadors convocats amb les seves respectives seleccions –Sorolla, Vila, Hill, Hanzlik, Prkacin, Miletic, Fjellerup i Garino– i no tindrà tota la plantilla per preparar el partit fins la setmana vinent.

Sorolla debuta amb Espanya

El pivot tortosí Jaume Sorolla va debutar amb la selecció espanyola amb triomf a Islàndia (61-80) en partit de classificació per al mundial 2023. Sorolla va jugar 7:01, amb dos rebots, i no va anotar. El conjunt de Sergio Scariolo ja tenia el bitllet segellat. També va jugar Eric Vila (4 punts i 2 rebots en 12:39), que ja havia anat convocat en l’anterior finestra FIBA. Dels dotze convocats, de fet, hi havia cinc jugadors catalans. Miquel Salvó (Gran Canària) va ser el màxim anotador, amb 18 punts (6/7 en tirs de camp). Espanya jugarà diumenge contra Itàlia (18 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)