ACB

El Baxi Manresa supera l’Obradoiro amb una exhibició defensiva inicial (80-65)

El Baxi Manresa continua la línia ascendent de joc i de resultats amb una clara victòria contra el Monbus Obradoiro (80-65) i s’allunya una mica més de la zona de descens. L’equip bagenc ha fet una autèntica exhibició defensiva, especialment a la primera meitat (44-20), i ha col·lapsat totalment el balanç ofensiu del rival. El conjunt de Pedro Martínez ha arribat a dominar de 34 punts (70-36), però en l’últim quart ha encaixat un parcial de 15-31 que ha ajustat les diferències. Amb contínues rotacions, els dotze jugadors de la convocatòria manresana han anotat.

L’equip vermell ha marcat el ritme des del primer quart. Sòlid en defensa, i amb Harding (8 punts) i Waczynski (9) com a referents en atac, ha tancat els primers 10 minuts de joc amb un bon parcial de 21-9. El conjunt gallec, nefast en atac, agafava aire gràcies al rebot ofensiu. El panorama no canviava a l’inici dels segon quart. Al contrari. Devin Robinson agafava embranzida amb un parell d’esmaixades, el Manresa oferia un clínic defensiu i amb un parcial de 10-0 s’enfilava fins als 22 punts de renda (31-9). L’Obradoiro trencava la sequera, però en l’intercanvi de cistelles els bagencs obrien l’escletxa fins al 43-18, i 44-20 al descans.

El festival manresà, i l’alt nivell d’intensitat defensiva, s’ha allargat després de la represa per arribar al quart decisiu per sobre dels 30 punts de marge (65-34). La màxima diferència ha arribat a ser de 34 punts (70-36). Amb el partit decidit, ha despertat l’Obradoiro. El conjunt gallec, que portava una sèrie de 1 de 25 en triples, n’ha anotat tres de consecutius i ha pogut escurçar diferències gràcies a un parcial de 0-13 (70-47). El partit se li ha fet llarg al Manresa, que en els últims 10 minuts ha encaixat un parcial de 15-31.