Més bàsquet

CURTIS JERRELLS

BASE DEL BESIKTAS JK ISTAMBUL

“Sento la confiança de l'entrenador i els companys”

Malgrat les decisives actuacions, el base nord-americà no s'allunya del discurs col·lectiu per parlar de l'èxit del Besiktas: “Aquí l'única cosa important és guanyar partits”

Jugar amb Jawai al Partizan va ser
genial. És un jugador absolutament dominant. Ara som bons amics

Fa dos anys, quan va debutar a Europa amb el Partizan, Curtis Jerrells (Austin, 1987) ja va ensenyar que podia ser un gran base. El pas pel Fenerbahçe el va frenar, però enguany al Besiktas sembla que ha explotat. Segon anotador i tercer jugador més valorat de l'Eurolliga, l'èxit de l'equip és també seu.

La primera pregunta és obligada. Pensava assolir un lloc en el Top 16 tres jornades abans de cloure la primera fase?
La veritat és que no. No creia que podríem assolir-ho quan encara falten tres jornades veient el calendari, però tenia clar que ens classificaríem.
Al seu parer, quines són les claus de l'èxit? Haver guanyat els rivals de la seva lliga?
En cert sentit és això. Hem tingut èxit perquè hem jugat com un equip i perquè creiem en el que ens diu el tècnic Kanter. I hem portat a la pràctica el nostre pla de joc en els partits que havíem de guanyar.
I en el Top 16, quin ha de ser l'objectiu del Besiktas?
Guanyar tants partits com sigui possible.
Ha fet l'efecte, des de bon començament de temporada, que vostè es trobava molt còmode al camp.
Sí, i això m'ha permès sortir al camp i jugar de valent, sense haver-me de preocupar de res, amb tranquil·litat. Sento que el tècnic Kanter i els meus companys tenen confiança en mi i això ho fa tot molt més senzill.
Què li va demanar el tècnic Kanter al principi de temporada?
Res, res en especial. Simplement em va dir que era al Besiktas per jugar el meu bàsquet. Confia que prendré les decisions correctes des del primer dia.
Ara mateix és el segon anotador (18,6 punts) i el tercer en valoració de l'Eurolliga (18,4).
Són bones xifres, no ho puc negar. Però estic molt més satisfet pel fet que estem guanyant i que hem avançat fins al Top 16. Això és una realització enorme per al nostre equip, debutant en l'Eurolliga.
A la Universitat de Baylor va ser el màxim anotador de l'equip cada any, però aquí a Europa no li havia passat encara.
És així, però la universitat és molt diferent del bàsquet professional. Aquí el nivell és clarament superior i tots els equips competeixen de valent. No importa qui siguin. Per això l'Eurolliga és la competició més forta d'Europa. Per tot això, per a mi no és gaire important el fet d'haver estat el millor anotador en els meus anys d'universitat, sinó el fet que ara guanyem partits.
Ha treballat dues pretemporades amb els Spurs. Com és Greg Popovic?
El tècnic Popovic és un entrenador sensacional, magnífic. Però al mateix temps, una persona excel·lent. En el poc temps que he treballat amb ell he après moltes coses. Com jugar millor en la meva posició, i en un terme més general i segurament més important, com ser un jugador de bàsquet. Sens dubte, és un dels millors tècnics amb els quals he tingut l'oportunitat de treballar.
El primer any a Europa al Partizan va jugar amb Nate Jawai. Com va anar?
Jugar per al Partizan és sensacional. Adoro Belgrad, els aficionats i la cultura de bàsquet que tenen és meravellosa. Va ser una molt bona primera impressió del bàsquet europeu, per mi. I jugar amb el Nate va ser també genial. És un jugador absolutament dominant i l'experiència de jugar amb ell va ser molt bona. No només dins de la pista, sinó també a fora, i de fet ara som bons amics.
La temporada passada va signar per al Múrcia, però només va poder jugar dos partits abans de caure lesionat.
No vaig poder aportar el meu joc, però el club es va portar magníficament amb mi. L'entrenador, els companys, la ciutat, tothom. Només vaig poder jugar un parell de partits, però en cap moment em vaig sentir tractat de manera diferent del que els havia jugat tots. I mentre em recuperava, ja fora de la temporada, em van continuar donant suport.
Jugar en la Lliga Endesa és un dels seus objectius en un futur o la lliga turca és ara per ara prou forta?
No hi penso, en això. Considero que totes dues són bones lligues per jugar a un nivell alt.
De fet, com el Barça, el Besiktas està patint més en la lliga que no pas en l'Eurolliga.
És molt difícil el canvi d'una competició a l'altra. Al meu parer, després d'un partit d'Eurolliga t'has de preparar expressament des d'un punt de vista mental per tornar a jugar la lliga. Molt més que físicament. Hem perdut contra bons equips en la lliga de Turquia, i no considero que sigui res greu haver-ho fet. Ara bé, és obvi que ho hem de fer millor perquè som el Besiktas.
I avui, quin partit veurem? Tots dos equips tenen la feina feta.
Cert, però estic convençut que tots dos equips competirem ferotgement per guanyar. El teu instint basquetbolístic i competitiu t'empeny, i encara que sentis que el partit no compta en la classificació els equips volen guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)