FEB

La defensa perfecta

Bàsquet. EBA. El Quart es refà d'una pèssima primera meitat i aniquila l'Hospitalet, quan intensifica la seva defensa a partir del tercer quart. És la seva primera victòria a la categoria

L'HOSPITALET59

QUART66

Va haver de picar moltíssima pedra, però el Quart va acabar esgarrapant la victòria de la pista de l'Hospitalet, un triomf especial ja que suposa el primer en la categoria de la història del club. A més, també donarà tranquil·litat a l'equip, que va patinar en el debut a casa i la setmana que ve li toca descansar.

De menys a més

La derrota contra el Sant Nicolau va deixar-se notar en els dos primers quarts, en què el Quart va exhibir un nivell molt per sota del seu. Tous al darrere i sense clarividència en atac –tota circulació de pilota era poc agressiva i sense intencionalitat–, va tenir sort de la inspiració d'Edu Jiménez, que li va donar molt d'aire amb els seus punts. Tot i que la diferència a la mitja part no era insalvable (-9), les sensacions eren dolentes.

A la tornada dels vestidors, tot va canviar. Els visitants van fer un reset total i recuperant la seva millor versió defensiva, també van trobar punts al contracop ja que en el 5x5 tenia encara problemes. Així, i malgrat el diferent criteri arbitral a les dues zones –al Quart li van xiular 11 faltes més i va disposar de 23 tirs lliures menys–, va entrar a l'últim parcial per davant en el marcador (44-49) i havent concedit en el tercer quart 4 punts al rival. No es va aturar en aquest punt el Quart, que va arribar a obrir una diferència superior a la desena de punts, ja decisiva.

L'HOSPITALET: Saltó (4), Olmedo, Acosta (14), Gamarra (3), San Epifanio (10) –cinc–; Gómez (9), Jaume Solé, Sergi Solé (2), Reina (12) i Guia (5). 20/41 de 2, 2/12 de 3 (Reina i Guia) i 13/25 tirs lliures. 41 rebots (11 Acosta), 16 assistències (5 San Epifanio) i 78 de valoració (18 Acosta). QUART PISCINES SANT FELIU: Puertas (2), Edu Jiménez (17), Bataller (8), Martí Serra (6), Lozano (10) –cinc–; Eric Jiménez, Camós (2), Martínez (13), Molina i Vila (8). 19/42 de 2, 9/25 de 3 (3 Edu Jiménez, 2 Martí Serra, 2 Martínez i 2 Vila) i 1/2 tirs lliures. 30 rebots (7 Camós), 15 assistències (4 Martí Serra) i 49 de valoració (14 Martínez). PARCIALS: 19-16, 21-15 (40-31); 4-18 (44-49) i 15-17 (59-66).