Més bàsquet

Sense catalans

NBA. Pau i Marc Gasol queden fora de l'All Star després de no ser triats pels tècnics. Per primer cop en 32 anys, tots els participants són nascuts als EUA

Que els germans Gasol no coincidirien a l'All Star per segon any seguit estava ja bastant assumit. La competència ferotge de Marc a l'oest li dificultava entrar-hi –de fet, ni la lesió d'última hora de Griffin li ho ha permès–, però amb Pau, la visió era diferent. Després de quedar fa una setmana a tan sols 360 vots de la titularitat, tothom esperava que els entrenadors fossin els que li donessin l'accés al seu sisè partit de les estrelles. Fins i tot, el matí abans de saber la decisió, el pivot va admetre que seria “injust” no tenir-hi lloc.

Però els tècnics no van valorar-ho igual i van prioritzar abans Drummond o Bosh. Discutible si es té en compte que és una peça vital en els Bulls (els tercers a l'est) i que, en la seva conferència, tan sols LeBron i Millsap tenen una millor eficiència que ell (22,1). El passat recent, però, fa pensar que encara no està tot dit. I és que, des del 2006 i de forma ininterrompuda, sempre hi ha hagut algun canvi d'última hora, especialment per lesions.

En l'edició d'enguany, que tindrà lloc del 12 al 14 de febrer a la ciutat canadenca de Toronto, hi ha hagut un sacseig considerable en relació amb la de fa un any, a Nova York. Hi ha deu canvis de jugadors –a banda dels germans Gasol, tampoc no hi han entrat habituals com Duncan i Nowitzki–, a més de quatre rookies (Leonard, Green, Drummond i Thomas). En tot cas, la dada més significativa és que tots els escollits han nascut als Estats Units, un fet que no passava des del 1984 i en un moment de proliferació en l'NBA de jugadors d'arreu del món.

Pacers - Hawks
111 - 92
Wizards - Nuggets
113 - 117
Raptors - Knicks
103 - 93
Grizzlies - Bucks
103 - 83
Pelicans - Kings
114 - 105
Lakers - Bulls
91 - 114
*OEST
Titulars
Stephen Curry
Warriors
Russell Westbrook
Thunder
Kevin Durant
Thunder
Kobe Bryant
Lakers
Kawhi Leonard
Spurs
Reserves
Chris Paul
Clippers
James Harden
Rockets
Klay Thompson
Warriors
Draymond Green
Warriors
Anthony Davis
Pelicans
LaMarcus Aldridge
Spurs DeMarcus Cousins
Kings
Tècnic
Gregg Popovich (Spurs)
*EST
Titulars
Kyle Lowry
Raptors
Dwayne Wade
Heat
LeBron James
Cavaliers
Paul George
Pacers
Carmelo Anthony
Knicks
Reserves
John Wall
Wizards
Isaiah Thomas
Celtics
Jimmy Butler
Bulls
DeMar DeRozan
Raptors
Andre Drummond
Pistons
Paul Millsap
Hawks
Chris Bosh
Heat
Tècnic
Tyronn Lue (Cavs)

Exhibició de Pau i emotiva abraçada amb Kobe

No va ser un partit qualsevol per a Pau Gasol. El català tornava a l'Staples i, per primer cop des que va marxar dels Lakers, s'enfrontava a Kobe. Després d'una emotiva abraçada entre tots dos abans del salt inicial, el català es va exhibir en un partit sense història i dominat a plaer pels Bulls (26-19). Ovacionat pel públic de Los Angeles, Pau es va acostar al triple doble, amb 21 punts (9/17 tirs de 2), 12 rebots i 7 assistències en 31 minuts: “Hem passat moltes coses junts. Amb ell [Kobe], he viscut moments increïbles, els millors de la meva carrera en l'NBA.” Kobe es va quedar en 10 punts i 4/13 tirs.

Els que es van solidificant són els Grizzlies, que van obtenir contra els Bucks el vuitè triomf en els darrers deu partits, que els consolida cinquens a l'oest (27-20). El dia del seu aniversari, Marc va acabar amb 15 punts, 8 rebots, 4 assistències i 4 recuperacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)