FCBQ

Bàsquet

Definit el Mateu Pell d'enguany

Bàsquet. Les fases finals es faran el primer cap de setmana de setembre i una setmana després es disputarà el memorial Joan Canals

Encara no hi ha oficialitat ni dels grups ni dels calendaris a la federació catalana –s'està pendent del que passi a la FEB–, però ja es coneix el cartell del Mateu Pell, que aquest any celebrarà la 40a edició.

A grans trets, el sistema de competició manté la línia de l'any passat, si bé s'hi han afegit matisos. En categoria masculina, els dos equips gironins que seran el curs que ve a la copa Catalunya –a la Bisbal, s'hi afegeix el Sant Narcís, que ha tornat a la categoria– accedeixen directament a la semifinal, i els seus rivals sortiran de dos triangulars, que es faran en paral·lel l'últim cap de setmana d'agost. En ells, hi ha repartits els sis equips de la primera catalana. Com en l'edició passada, la fase final (semifinals i final) es farà tota el mateix dia. Aquest cop, l'escenari escollit és Salt, el 3 de setembre. La Bisbal intentarà revalidar el títol.

També en aquell cap de setmana, del 2 al 4, es disputarà el femení, que es farà per tercer any seguit al pavelló de la Farga de Banyoles. En aquesta ocasió, no hi ha fase prèvia, i s'ha programat un triangular en el format de tots contra tots (un partit per dia) entre els equips de copa Catalunya de la demarcació. A més del GEiEG –campió vigent– i el Banyoles, també hi competirà la temporada que ve el CEEB Tordera, que va pujar des de la primera catalana.

Contra Guipúscoa

Tot just una setmana després, la territorial ha organitzat la segona edició del memorial Joan Canals. Si no hi ha contratemps d'última hora, el rival de les seleccions gironines serà la de Guipúscoa. Que es jugui el 10 o l'11 dependrà de les dates que es fixin de la Lliga Catalana EBA. I és que l'equip masculí, dirigit per Joel Seira, l'integraran jugadors del Quart i el Salt. El femení, amb Jordi Lorca, tindrà jugadores de copa Catalunya.

40è Mateu Pell
*Torneig masculí Triangular 1
Quart B - Palamós
26 d'agost
Palamós - Arbúcies
27 d'agost
Arbúcies - Quart B
28 d'agost
Triangular 2
CEB Girona - Salt
26 d'agost
Salt - Santjoanenc
27 d'agost
Santjoanenc - CEB Girona
28 d'agost
Semifinals i final
Bisbal Bàsquet - Guanyador 1
Sant Narcís - Guanyador 2
(*) La fase final es disputarà el 3 de setembre a Salt; al matí, les semifinals i a la tarda, el partit pel tercer lloc i també la final.
*Torneig femení
GEiEG - Banyoles
2 setembre
Banyoles - CEEB Tordera
3 setembre
CEEB Tordera - GEiEG
4 setembre
(*) La fase final, en format de triangular, es disputarà al pavelló de la Farga de Banyoles.
2n Joan Canals
Doble duel entre la selecció gironina i Guipúscoa.
(*) Els partits es disputaran el 10 o l'11 de setembre al pavelló de Quart.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)