Espanyol

Thomas N'Kono

tècnic de l'espanyol

“Sempre soc optimista i crec que Pau seguirà”

N’Kono. Considera que l’Espanyol està tractant la renovació del gironí amb “tranquil·litat” però “sense pausa”, i no es pronuncia sobre l’ultimàtum: “Em dedico a entrenar, això es cosa del club”

La situació contractual de Pau López és ara un tema que marca l’actualitat blanc-i-blava. El porter gironí està fent una gran temporada, però el fet que acabi el seu lligam a finals de juny fa que la seva continuïtat a l’Espanyol sigui una incògnita. El club segueix fent passes per intentar allargar el seu vincle, però el club és conscient que la situació té un capítol final. “Tenim una data interna”, recordava divendres passat el director esportiu, Jordi Lardín, durant la presentació de l’acte de renovació de Gerard Moreno fins al 2022. Dit en altres paraules, el club ha presentat un ultimàtum al futbolista perquè s’acabi definint en les properes setmanes i no allargar el tema més enllà del 31 de desembre. Cal recordar que a partir de l’1 de gener el gironí serà agent lliure i podrà negociar amb qualsevol entitat. En vista d’aquesta situació, l’Espanyol fins i tot podria ficar cullerada i suggerir a Quique Sánchez Flores que doni la titularitat a Diego López, ara el gran damnificat pel bon rendiment de Pau. “Sempre soc optimista que seguiran els millors al meu equip, i sempre soc optimista pensant que Pau seguirà”, apuntava el preparador de porter de l’Espanyol, Thomas N’Kono. El camerunès va fer aquestes declaracions en el marc de la presentació de la copa de la lliga que aquests dies s’exposarà al passeig de Gràcia número 5 fins divendres. En l’acte de presentació hi han participat diversos exjugadors de l’entitat blanc-i-blava, entre els quals hi havia N’Kono, Rafa Marañón, Dani Solsona, Raúl Longhi i Coco Bertomeu.

N’Kono és un testimoni d’excepció per explicar com es viu la situació de la porteria blanc-i-blau entre Pau López i Diego López. El camerunès els veu entrenar cada dia i assegurava: “Mai he tingut una parella de porters que es respectin tant. És un plaer treballar amb ells.” En aquest sentit, destacava la professionalitat de Diego López. “Mai l’he vist molest, l’he vist cada dia treballar, dona un rendiment molt alt i va manifestar el que calia, però no l’he vist molest; és un guanyador i ho dona tot per estar al màxim en cada entrenament”. No obstant això, el tècnic seguia insistint en la possibilitat que el gironí ampliï el seu contracte: “Pau és un noi del club, s’està tractant el tema com ha de ser, amb tranquil·litat però sense pausa. El més normal és que porti el seu temps, però m’agradaria que renovés.” Tot i això, tampoc entrava a valorar l’ultimàtum de l’entitat: “Jo no soc el club per posar una data. Hi ha persones que estan a dins i caldria preguntar-ho a ells. Jo em dedico a entrenar i ajudar tan com puc.”

D’altra banda, N’Kono no es mostrava gens sorprès pel rendiment actual de Pau: “Si treballes amb un porter cada dia saps el que pot donar. L’únic que ha de triar és el tècnic, nosaltres hem de fer que tinguin un nivell alt i que triïn.” I va llançar una advertència al seu jove deixeble perquè no afluixi en la lluita per mantenir la titularitat: “Cal guanyar-se-la sempre dia a dia. L’esforç et dona futur i present, s’ho ha d’agafar d’aquesta manera.”

Dinàmica de l’equip

L’aturada de lliga ha servit per valorar en quin moment es troba l’Espanyol. Un dels problemes localitzats és la falta de gol (9 en 11 partits) amb només tres golejadors a la plantilla. “L’important és marcar, no qui ho faci. Si marquem pocs gols però serveixen per guanyar em conformo”, assenyalava N’Kono, que se sumava al corrent d’opinió de la plantilla sobre la falta de concordança entre el joc de l’equip i la situació en la classificació. “Estem satisfets, però dins del que són les nostres metes, ens falten tres o quatre punts. Per circumstàncies alienes no estem on hauríem d’estar: ens anul·len un gol, no ens donen un penal...”, va afegir.

Per acabar, també es va sumar a la crítica pel maltractament de LaLiga amb el repartiment dels horaris, ja que l’Espanyol, de deu partits com a local, només ha jugat o jugarà tres en cap de setmana. “No estan sent justos amb nosaltres pel que fa a la igualtat dels horaris. Les penyes i els socis estem castigats en aquest aspecte, hem de veure si LaLiga s’ho pensa i ens dona uns horaris com a la resta.”

PAU I DIEGO

“Mai he tingut uns porters que es respectin tant. És un plaer treballar amb ells”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)