Espanyol

espanyol

El millor moment del curs

Optimisme. L’Espanyol enfila un camí ascendent després dels dos darrers triomfs, contra l’Atlético i el Màlaga. Aquesta combinació permet als blanc-i-blaus maquillar la seva irregularitat

L’Espanyol comença a degustar amb dolçor la temporada. El seu futbol no és exquisit, però si pragmàtic. Així es van gestar els dos darrers triomfs, contra l’Atlético de Madrid i el Màlaga. Dues jornades enllaçant dos triomfs consecutius que han permès als blanc-i-blaus de deixar enrere la irregularitat que els perseguia i trencar amb la llosa de no obtenir cap victòria a domicili.“El fet de no guanyar fora malgrat fer bons partits no agrada. Feia molts de partits que anava així i ja tocava un triomf, és un alliberament per a l’equip que espero sigui per a bé, tant de bo es puguin aconseguir molts de triomfs fora, per a la classificació és bo”, va destacar Sergio García. I és que l’Espanyol ha canviat les sensacions i els moments de futbol més vistós pels resultats. Ha tornat a escena l’equip incisiu i inspirat en atac. Només amb una queixalada mortal a l’àrea rival en té prou per tombar el seu rival i anestesiar-lo a cops d’hermetisme defensiu. Sergio García mateix va combregar amb aquest fet. “Aquesta solidesa que tenim no ve d’ara, l’any passat l’equip va tenir una solidesa forta, mantenint la porta a zero s’aconseguia el triomf i a Màlaga va ser això, provar que no marquessin, i realment no van tenir cap ocasió clara per marcar. L’equip va estar bé, el que era important eren els tres punts.”

L’Espanyol ha buscat l’estimulació col·lectiva amb aquestes dues victòries, que també tenen un efecte de maquillatge estadístic. Els núvols negres de fa dues setmanes han obert la via a un optimisme relatiu. El segon projecte de Quique Sánchez Flores té l’oportunitat de calcar la mateixa puntuació de la primera volta, 26 punts, si guanya l’Athletic a Cornellà. Però més enllà d’això, l’estadística comparativa diu molt de com estava l’any passat l’equip i de com està ara. Enguany els blanc-i-blau han guanyat un partit més que l’any passat. Sis victòries per cinc. Menys empats, cinc aquest curs per vuit, i set derrotes per cinc en l’anterior. Enguany el balanç de gols a favor és de 15 de marcats per 21 d’encaixats. El curs anterior es marcava més, 22 gols, però també s’encaixava més gols, 25. Aquesta darrera dada deixa clar que un dels problemes de l’Espanyol actual no és la seva manca de fiabilitat defensiva sinó els problemes que té per generar gols. Marcar-li és sinònim de no guanyar i en els darrers dos duels ha corregit aquestes desviacions amb dos triomfs per la mínima i amb l’aportació de Darder, el primer home no atacant que marca en la lliga.

RETORN ALS ORÍGENS

El seu futbol no és exquisit, però sí pragmàtic. Així es van gestar els dos darrers triomfs

UN PES MENYS

“Ens hem alliberat”, va dir Sergio García sobre la primera victòria a fora

CANVI DE GUIÓ

El partit de copa amb el Llevant reclama un perfil de joc diferent per a la remuntada

Focalitzats en la remuntada al Ciutat de València

L’Espanyol té una setmana sense aturador i després de jugar dilluns a Màlaga ara té el desafiament de capgirar l’eliminatòria de copa al Ciutat de València demà contra el Llevant. El blanc-i-blaus hauran de signar un partit rodó per remuntar l’1-2 advers de l’anada. “La copa, mai se sap. És un partit complicat perquè l’1-2 és favorable a ells i a priori són favorits perquè juguen a casa, però hi anirem amb humilitat a donar-ho tot i a aprofitar les ocasions per provar de remuntar. Hi anirem amb tot i provarem de passar, no ho regalarem”, va explicar amb ambició Sergio García, que és conscient que una de les competicions que pot generar més il·lusió a l’afició és aquest trofeu. Però l’Espanyol està obligat a marcar almenys dos gols per passar i això xoca amb la seva manca de gol aquesta temporada. “Això de no tenir gol no hi té res a veure, de vegades serveix marcant un sol gol i guanyes; a fora no hem aconseguit triomfs fins ahir, però en la copa mai se sap, tenim nivell per capgirar l’eliminatòria, sabem que serà difícil però hi anirem amb tot per intentar-ho i acabarem satisfets sigui quin sigui el resultat”, va dir el capità blanc-i-blau. Tocarà, doncs, fer un partit ambiciós i diferent del de Màlaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)