Espanyol

futbol

copa del rei

L’hora d’afinar la punteria

L’Espanyol està obligat a protagonitzar, al Ciutat de València, un partit meritori en la vessant ofensiva. Necessita fer un mínim de dos gols per capgirar l’1-2 de l’anada i segellar el seu bitllet per als quarts de copa

L’Espanyol jugarà avui al Ciutat de València amb l’objectiu de capgirar l’eliminatòria i passar a quarts de final. Per fer-ho els blanc-i-blaus estan obligats a marcar un mínim de dos gols. La missió no és impossible però el problema dels periquitos és la seva poca fiabilitat de cara a porteria. Fins ara els blanc-i-blaus han marcat 15 gols en la lliga. És a dir, menys d’un gol per partit. A la copa, els balanç és de quatre gols en tres partits. Un balanç més encoratjador. No obstant això, els blanc-i-blaus arriben amb bones sensacions al duel davant els valencians. Les dues últimes victòries en lliga davant l’Atlético i el Màlaga, primera victòria a domicili del curs, ha revitalitzat els ànims col·lectius. “Hem de competir el millor possible, i marcar el primer gol és el que ens dona la possibilitat de passar endavant. Veig l’equip bé i positiu per passar l’eliminatòria, però l’única certesa és que hem de remuntar. Ja ho vam dir abans del primer partit, que seria una eliminatòria dura”, pronosticava Quique Sánchez Flores, que té clar per on anirà el guió del partit. “El Llevant jugarà com sempre. És un equip que té problemes a casa perquè no porta la iniciativa dels partits. Té més problemes a casa que a fora. Hem de fer un bon partit i que surti la nostra millor versió. Tenim jugadors que poden fer gol”, assenyalava el preparador madrileny. L’anàlisi no és desencertada. El Llevant no guanya a casa des del 21 de setembre passat a casa, i en la lliga les estadístiques al Cuitat de València són discretes: deu punts amb dues victòries, quatre empats i quatre derrotes. Malgrat tot, l’Espanyol haurà de millorar el seu perfil de joc i distanciar-se de la imatge mostrada a La Rosaleda, on es va dedicar a conservar durant 80 minuts el gol matiner de Darder. El partit podria convidar a jugar-lo de manera esbojarrada, però Sánchez Flores apel·lava a una lectura pausada. “Aquest és un equip fiable que no encaixa gaires gols. Nosaltres ens vam avançar en l’anada i després van remuntar el resultat. Tot és possible. El partit és el que és, i hem d’anar a buscar la remuntada, però amb intel·ligència.”

D’altra banda, el tècnic és conscient que els bons resultats són un estímul per fer-ho millor: “Tenim bones sensacions i la ment moltes vegades passa a davant de les cames i els resultats són més forts que les sensacions. Els jugadors estan més positius, tot i que s’ha fet el mateix treball de sempre.” Tot i els últims resultats, Sánchez Flores no creu que estiguin en el millor moment de la temporada. “No estem com volem i tenim ganes d’estar millor. Hem iniciat un cicle que podria ser positiu per poder situar-nos en el grup dels vuit primers equips. Pel que fa a punts, estem com la temporada passada; no de posició, però podem fer més de 100 punts en dos anys, que és positiu. Com a equip ens hem d’ajustar per ser el de la temporada passada.”

Quique farà un equip similar al de l’anada, en què el seu onze va mostrar un alt rendiment però va estar negat de cara a porteria. Diferents sensacions tindrà el Llevant, que abocarà les seves forces a defensar el resultat aconseguit en l’anada. Una tàctica especulativa que a López Muñiz li va sortir a la perfecció i que espremerà al màxim, i més tenint en compte que el seu davanter titular, Boateng, s’ha lesionat en l’últim entrenament. “Enfoquem l’eliminatòria com un partit que està igualat, perquè tenen un bon equip i amb potencial ofensiu, i no està res fet. De confiança, cap, perquè el treball no està fet”, pronosticava Muñiz.

LES FRASES DELS TÈCNICS

Marcar el primer gol és el que ens dona la possibilitat de passar endavant. Veig l’equip bé i positiu per passar l’eliminatòria
L’Espanyol té un gran potencial ofensiu. De confiança, cap, perquè el treball no està fet
Juan Ramón López Muñiz
entrenador de llevant
El partit és el que és i hem d’anar a buscar la remuntada amb intel·ligència
Quique Sánchez Flores
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)