Espanyol

futbol

Espanyol

Hernán Pérez fa les maletes

Mercat. El davanter tancarà en les pròximes hores la seva marxa a l’Alavés. El conjunt basc es fa càrrec d’un alt percentatge de la seva fitxa, que voreja el milió d’euros per mitja temporada

Hernán Pérez deixarà la disciplina de l’Espanyol per fitxar per l’Alavés. El conjunt basc s’ha mostrat com el pretendent més ferm per aconseguir la cessió del futbolista paraguaià. La pluja d’ofertes per l’extrem ha estat constant en les darreres setmanes. Molts equips de la lliga, i també d’altres de l’estranger, es van interessar pels seus serveis. Moltes proposicions es van desestimar des de l’Espanyol per la poca quantitat que oferien els clubs. La primera intenció de l’entitat blanc-i-blava era cedir-lo al club que posés més diners sobre la taula. L’Espanyol necessita reduir la seva massa salarial i aquesta era un condició insalvable. El problema és que Hernán Pérez té una fitxa elevada: 2,4 milions bruts per any des del gener passat quan se li va prorratejar la compra dels seus drets econòmics. La millor oferta va ser la de l’Alavés, que no arribarà a completar els 1,2 milions d’euros que reclamava l’Espanyol per la meitat de la seva fitxa de la temporada, sinó que assolirà un 80% d’aquesta quantitat, que vorejarà el milió d’euros, que pagarà el club de Vitòria. En les negociacions dels últims dies l’Espanyol va intentar incloure una opció de compra a final de temporada. Cal recordar que Hernán té contracte fins al juny del 2020 i la seva poca aportació a l’equip (només ha jugat 140 minuts en lliga) feia atractiva la seva venda. Però els dos clubs no han arribat a una entesa i aquesta possibilitat ha quedat desestimada pel baix preu que oferia el club basc.

L’operació es tancarà en les pròximes hores i el futbolista es desplaçarà a Vitòria per passar la pertinent revisió mèdica protocol·lària i posar-se a les ordre d’Abelardo, on es retrobarà amb antics companys amb passat blanc-i-blau, com ara Burgui i Rubén Duarte.

El mateix camí seguirà Álvaro Vázquez, que fitxarà pel Nàstic, on jugarà cedit fins a final de temporada. La marxa del badaloní al club grana es va congelar en els últims dies perquè l’Espanyol reclamava mes diners al Nàstic per aconseguir els serveis del jugador, ja que considerava molt baix l’oferiment dels tarragonins, que no arribaven als 300.000 euros. La meitat de la fitxa del davanter per mitja temporada. Álvaro cobra 1,2 milions d’euros per curs i té contracte fins al 2020. I és que, igual que Hernán, el cas de l’elevada fitxa del badaloní ha jugat en contra de flexibilitzar la seva cessió. En les pròximes hores s’hauria de donar oficialitat a aquests dos moviments de mercat.

La sortida d’Álvaro i Hernán Pérez se sumarà a la sortida de Pape Diop a l’Eibar. El migcampista senegalès acabava contracte el 30 de juny i va fitxar pel conjunt basc amb la carta de llibertat. Caldrà veure si les quantitats que s’estalviaran serviran per reforçar l’equip abans del tancament de mercat.

SORTIDA IMMINENT

El paraguaià no entrava en els plans de Quique i només ha jugat 140 minuts en lliga

SENSE COMPRA

Alavés i Espanyol no han arribat a un acord de traspàs i tornarà a final de curs

Quique: “Tenen el cap més a fora que dins del club”

Hernán Pérez i Álvaro Vázquez ja fa unes quantes setmanes que no entren en les llistes de convocats. El tècnic era molt clar sobre la situació de tots dos futbolistes en la roda de premsa d’ahir, on tots dos van tornar a quedar fora de la llista per al camp del Llevant. “No venen i entenc que les seves ments estan més a fora que a dins i per això no compten amb ells, que és el que em comunica el club”, deia el preparador blanc-i-blau, que no ha comptat gens amb cap dels dos futbolistes. Però el cas dels dos jugadors és ben estrany. Hernán va renovar el seu contracte fa tot just un any i des de llavors va començar el seu declivi de minuts. El cas d’Álvaro Vázquez encara és més eloqüent. Fitxat a l’estiu del 2016 en l’últim dia de mercat a canvi de 3,5 milions de traspàs al Getafe, era una aposta personal del tècnic, que el va preferir abans que d’altres jugadors o de reforçar altres posicions més debilitades de l’equip, com ara el lateral dret. Álvaro mai va trobar el seu lloc. Primer per les contínues lesions que li van tallar l’ocasió de gaudir de minuts i després, quan va jugar, moltes vegades no ho va fer en la seva posició natural de davanter, sinó com a extrem o interior. Ara intentarà agafar embranzida al Nàstic de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)