Espanyol

En mans de Quique

L’entrenador de l’Espanyol comunica al club que té una oferta molt engrescadora de l’Stoke City per incorporar-s’hi immediatament

L’entitat blanc-i-blava insta el tècnic madrileny a comunicar la decisió aquest cap de setmana i ja negocia amb possibles substituts

Les alegries duren poc a casa del pobre i això a l’Espanyol no ha variat ni amb l’arribada de Chen Yansheng. Els somriures per la remuntada en la copa del Rei al camp del Llevant van deixar pas a la incertesa pel futur de Quique Sánchez Flores, que té una oferta de l’Stoke City. L’entrenador madrileny es va reunir ahir amb Jordi Lardín i Òscar Perarnau a la ciutat esportiva Dani Jarque per exposar-los la situació, amb una sensació creixent a l’entitat blanc-i-blava que el tècnic està més a prop del canvi d’aires que no pas d’acabar la temporada. Quique els va assegurar que no té res decidit, i el club el va instar a prendre una decisió de seguida. No hauria de passar de dilluns.

L’Espanyol va tenir ahir un déjà-vu. Des dels temps de les interminables reunions entre Marcelo Bielsa i Dani Sánchez Llibre que no es vivia la situació d’un entrenador amb la temporada començada que plantegi l’opció de marxar. Ara es torna a viure amb Quique Sánchez Flores. Perarnau acostuma a viatjar als desplaçaments al País Valencià i al País Basc sempre que pot, així que ja va saber dijous que l’oferta de l’Stoke existia i era seriosa. Les reunions van seguir ahir amb els despatxos de la ciutat esportiva d’escenari. I avui toca roda de premsa de l’entrenador, si bé el més probable sigui que faci com després del partit de copa i no en vulgui parlar, centrant-se només en l’enfrontament amb l’Athletic.

Parli o no, la decisió és imminent. I tot fa pensar que més aviat es decantarà per l’adeu. L’Stoke es va posar ahir en contacte amb l’Espanyol per fer-li arribar també l’interès per endur-se Quique Sánchez Flores, i la resposta va ser la clàusula de rescissió: quatre milions d’euros. La previsió és que dirigeixi l’enfrontament amb l’Athletic i després s’accelerin els esdeveniments. Els anglesos confien que dilluns el madrileny ja segueixi des de la graderia la visita dels potters a Old Trafford en el duel contra el Manchester United, que clou la jornada de la Premier League.

Així, el món del futbol és tan canviant que fa un mes Quique Sánchez Flores va sentir per primer cop com els periquitos li demanaven que marxés durant la derrota a l’estadi de Cornellà-el Prat contra el Girona. L’equip blanc-i-blau encara va anar a pitjor, però va pel camí de la recuperació amb la remuntada en la copa i les dues victòries consecutives en la lliga. Caldrà veure com reaccionen els aficionats de l’Espanyol durant el partit de demà contra l’Athletic. Passaran de demanar-ne el cap a pregar-li que no marxi? Seria un canvi radical, si bé el tècnic madrileny és el primer que ha variat el discurs. Si aleshores va recordar que a l’estiu havia pogut plegar i no ho va fer, així que estava del tot compromès fins a final de temporada, dijous es va limitar a dir que no volia parlar d’ell i que la directiva blanc-i-blava sempre li ha donat tant com ha pogut.

Sempre Javi Gracia

La reacció esportiva va acompanyada, doncs, de moviments al club. La setmana de l’adeu del conseller delegat Ramon Robert es podria tancar amb el comiat de l’entrenador. Fonts del club apuntaven que, sense haver-hi res segur, la sensació és que acceptarà la proposta de l’Stoke. Per això la direcció esportiva s’ha mogut de seguida per sondejar possibles substituts. Un dels primers noms de la llista és Javi Gracia, que va fer una gran feina al Màlaga i està sense equip des que el van destituir al Rubin Kazan. És una vella aspiració de l’Espanyol, que hi va negociar quan va deixar l’Osasuna i hi va tornar amb més força quan estava en terres andaluses, però no va voler pagar la clàusula de rescissió. No és l’únic nom damunt la taula per al maldecap que suposa canviar d’entrenador a mitja temporada, i més quan l’equip té un estil clarament marcat pel perfil del tècnic. El club està en mans de Quique. La resolució, en 48 hores.

EL VESTIDOR

Estem a mort amb ell, hi ha una gran conjunció, però en quedem al marge. Hem sentit els rumors
Esteban Granero

EL PREU

4
milions d’euros
és la suma de la clàusula de rescissió de Sánchez Flores, que va signar un contracte fins al 2019.

Un enamorat de la Premier League

Si una cosa ha quedat clara en les rodes de premsa de Quique Sánchez Flores a l’Espanyol és com té en alta consideració la Premier League. El tècnic madrileny es va afegir al projecte periquito després d’una temporada al Watford i sempre lloa la competició anglesa com a forma d’organització, ambient i tracte a l’aficionat. En l’any als hornets no només va mantenir la categoria sense problemes en un equip que venia de la Championship, sinó que va viure les semifinals de la copa a Wembley. Sempre ha criticat el format de la copa del Rei, una queixa que ha fet extensiva a la LFP i els partits en divendres i dilluns, que allunyen l’aficionat de l’estadi i col·laboren a la fredor de l’ambient. No serà el cas de l’Stoke, que té en l’atmosfera del Brittania Stadium un dels seus punts forts. Els potters eren un equip que anava a més, però en els dos últims anys s’ha frenat, fins al punt que ara ocupa una de les places de la zona de descens. La millora en la fitxa de Quique serà important, perquè els diners de la televisió permeten als anglesos tenir pressupostos més potents, però el seu sostre no és gaire diferent al de l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)