Espanyol

Tres seguides per seguir pujant

El conjunt blanc-i-blau vol consolidar la reacció amb una nova victòria contra l’Athletic, al qual superaria en la classificació

Sergio García se suma a última hora a dues baixes de pes: David López i Javi Fuego

L’Espanyol s’ha mogut més en la crítica que en l’elogi en la primera volta. Quique Sánchez Flores –caldrà veure com és rebut avui després de la negociació amb l’Stoke City– sempre s’ha aferrat a la tesi que els resultats estan per sobre de les sensacions, i els números diuen que si els blanc-i-blaus sumen contra l’Athletic la tercera victòria consecutiva en la lliga tindran els mateixos números que fa un any. El triomf, a més, suposaria seguir escalant en la taula, deixant enrere l’onze bilbaí, que cotitza a l’alça i serà un maldecap davant les absències de pes en l’alineació blanc-i-blava.

En un mes es pot passar de demanar el cap del tècnic a cantar-li que es quedi. Pot passar avui a Cornellà. El resultat hi tindrà molt a veure. La crisi de l’Espanyol mai va arribar a profunditats preocupants i les dues victòries contra l’Atlético i el Màlaga fan que sumar de nou els tres punts podria comportar acabar la primera volta entre els deu primers, enterrant de nou la paraula permanència i en disposició de tornar a situar Europa en el vocabulari periquito. L’Athletic aspira a seguir la mateixa línia, perquè en els últims cinc partits tan sols ha cedit un empat, en el derbi basc.

“Hi ha jugadors de molt de lideratge que no hi seran i l’Athletic té líders, però ja sabeu la importància de les dinàmiques i la nostra ara és positiva. Tant de bo oferim un bon partit a la graderia sabent que seria molt important per enfilar bé la segona volta.” Quique Sánchez Flores va ressaltar la importància de dues baixes de pes per sanció, David López i Javi Fuego. El santcugatenc ho ha jugat tot, copa inclosa, i se’l trobarà a faltar especialment contra un rival que té en el físic una de les grans armes. A última hora s’hi va sumar l’absència per lesió de Sergio García, així que en punta es repetirà l’esquema de la copa del Rei amb Gerard Moreno i Baptistão. El desplegament tàctic, però, caldrà veure si és el mateix, amb el dibuix conegut com a arbre de Nadal. Per les característiques del rival, l’entrenador blanc-i-blau apostarà per reforçar el mig del camp. En defensa, Duarte va tornar a la llista, però tan sols ha fet dos entrenaments amb el grup. Toca guanyar i escalar.

ELS ENTRENADORS

Tant de bo oferim un bon partit a la graderia sabent que seria molt important per enfilar bé la segona volta
Quique Sánchez Flores
Imagino la millor versió de l’Espanyol. És un bloc molt compacte i a més li creen molt poques ocasions de gol
Cuco Ziganda
No pots badar. Algun raig de sol ha sortit, però sempre aferrats al timó i atents als núvols del fons, com és el cas de l’Espanyol

Sergio Sánchez trenca l’ostracisme per un dia

La llista de convocats va comportar novetats importants. Les absències i la copa del Rei hi van tenir molt a veure. Per una banda, la baixa de David López i el retorn just de Duarte va derivar en veure per primer cop en molt de temps el nom de Sergio Sánchez. El mataroní va demanar marxar, però es va trobar que amb la normativa impedia jugar en tres equips diferents en una mateixa temporada. La bona actuació a València, en canvi, no va servir a Dídac per repetir, a diferència del que va passar amb Jurado. Descartat habitual les darreres setmanes en la lliga, el gadità va formar part dels 19 escollits, fent que cridés més l’atenció l’absència de Piatti que no va ser cridat malgrat la baixa de Sergio García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)