Espanyol

futbol

Espanyol

El calvari de Sergio Sánchez

Inèdit. El mataroní ja fa 113 dies que no trepitja la gespa en un partit oficial. És el gran oblidat de Quique

Repassant la nòmina de futbolistes que van arribar aquest estiu a l’Espanyol, difícilment podríem trobar una persona més feliç que Sergio Sánchez (Mataró, 1986). “Torno a estar amb la gent que em va veure créixer com a futbolista. És com estar en família. Ara vull retornar a l’Espanyol una mica del que em va donar”, deia el mataroní en una entrevista a finals de setembre a L’Esportiu. El mataroní tenia clar que la seva tornada a la lliga només tenia dos camins possibles: Espanyol o Màlaga. El primer, pel factor sentimental, i el segon, pe familiar, ja que d’allà és la seva parella. El defensa va fer tot el possible per tornar a vestir els colors blanc-i-blaus, i quan ho va aconseguir no podia amagar la seva felicitat. L’alegria i les il·lusions d’aquesta segona etapa a l’Espanyol es van anar desfent amb l’apagada de l’estiu i l’entrada de la tardor. El somriure emblanquinat de Sergio va anar agafant aires de decepció fins a tenir clar que no jugaria gaires minuts amb Quique Sánchez Flores. Els números són prou aclaridors: 102 minuts en la lliga i 90 més en la copa és la seva participació d’aquest curs. Un bagatge massa pobre per a un futbolista que venia de sentir-se protagonista i va entrar amb fermesa en la lluita per un dels centrals de l’equip. No juga en la lliga des del 13 d’octubre contra el Llevant a Cornellà i el seu últim partit amb l’Espanyol va ser el 26 d’octubre a Tenerife, en els setzens de final de copa. Comparteix amb Marc Roca (que només ha jugat un minut menys que ell i, amb permís del nouvingut Carlos Sánchez) ser el futbolista que menys participació té de l’equip. Però la cosa encara és més eloqüent, ja que és el jugador que acumula menys convocatòries de tota la plantilla blanc-i-blava, set. Totes es concentren en els mesos de setembre i octubre, excepte l’última, del 14 de gener, contra l’Athletic.

La relació amb Quique

Sergio Sánchez està vivint un autèntic calvari. El futbolista, aparentment, s’entrena a un bon ritme en les sessions a porta oberta que s’han pogut veure al llarg de la setmana, però el tècnic ha perdut la confiança en ell o, com a mínim, deu pensar que està molt per sota dels seus companys. Però ni en els moments més delicats i carregats de la temporada Quique Sánchez Flores l’ha convocat, i sembla, per moments, que sigui un element aliè a la plantilla. Els distanciament entre el tècnic i el futbolista ja ve de lluny. El mataroní va veure que no comptava amb el favor de l’entrenador, i en el mercat d’hivern ja va intentar una sortida al Màlaga, que no es va acabar concretant per temes contractuals. La possible marxa del futbolista, amb l’afegitó que no era un element escollit pel tècnic, sinó per la direcció esportiva del club, va acabar d’arraconar el central maresmenc a ulls de Quique Sánchez Flores.

50 partits en la lliga

El futbolista segueix entrenant de la millor manera en espera que li arribi una oportunitat, que a hores d’ara sembla una utopia. De moment agafa forces al costat de la seva filla i la seva dona, i també quan s’ajunta amb el seu gran amic Jurado. Però la seva cara ho diu tot quan surt dels entrenaments. Cara seriosa que només trenca quan algun company li fa una broma per animar-lo. Volia ser protagonista sobre el terreny de joc, però té molt clar que no ho serà a fora. Rebel quan era jove, sap que la seva veterania i els seus galons l’obliguen a guardar silenci i serrar les dents, ja que enterbolir l’ambient només perjudicaria l’Espanyol i, de retruc, els seus companys de vestidor. Però el món del futbol és molt canviant i el seus objectiu és superar la barrera dels 50 partits de lliga amb l’Espanyol. Una quantitat de partits que va començar a sumar en el seu debut a primera divisió el 24 d’abril del 2005 en un partit a l’Estadi Olímpic Lluís Companys contra el Saragossa fins a arribar al 50è amb el Llevant el 13 d’octubre passat. Superarà la barrera dels 50 partits amb la blanc-i-blava en la lliga? Qui ho sap. Però com a mínim aquesta estadística serà un petit oasi perquè el mataroní no abaixi els braços i segueixi remant a la recerca d’una oportunitat per tornar a jugar. Una odissea de 113 dies sense trepitjar la gespa en un partit oficial i que s’allarga fins als 126 en el campionat de lliga.

L’ÚLTIM PARTIT

Va ser a Tenerife, en la copa, el 26 d’octubre, i en la lliga no juga des del 13 d’octubre

SILENCI PRUDENT

Tot i la marginació a la qual està sent sotmès, el central treballa com un més cada dia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)