Espanyol

espanyol

gerard moreno

La fi del serial arribarà al juny

Mercat. Serà aquell mes quan Gerard Moreno prendrà la decisió de continuar o bé d’acceptar un traspàs

El factor temps és relatiu en el món del futbol. Un mes pot significar un any i sis mesos, tota una vida. I és que no fa gaire, el mes de novembre, Gerard Moreno va signar un nou contracte fins al 2022 amb un augment salarial que el situa en la part alta de l’escalafó de la plantilla. Aquell 10 de novembre, acompanyat de la seva dona i la seva filla, tot era felicitat. Ara haurà de meditar amb elles què fer amb el seu futur. Els últims mesos han estat delicats per a l’Espanyol. L’entitat ha viscut un canvi d’entrenador i la sensació de temps perdut és absoluta. El club aspirava a fites més grans i ara Gerard Moreno veu com el seu creixement personal com a futbolista no casa amb el del club del seu cor. El curs col·lectivament ha estat nefast i l’Espanyol ha viscut instal·lat en la mediocritat absoluta. Gerard és l’únic que ha brillat amb llum pròpia enmig de tanta grisor. Els seus quinze gols, en un dels equips que menys joc ofensiu ha generat, és el millor reclam per als múltiples equips interessats a contractar els serveis del pitxitxi blanc-i-blau. La seducció ja fa setmanes que ha començat en forma de més diners combinat amb més projecció futbolística en el pla personal i en el col·lectiu. Moltes veus i assessors l’aconsellen escoltar-se alguna de les ofertes que té sobre la taula.

El davanter, que dissabte es va mostrar enigmàtic sobre el seu futur, encara no ha pres una decisió ferma però el juny serà el mes en què dirà que sí o que no. Diversos són els condicionants. El primer és la seva clàusula, que passarà de 40 a 50 milions d’euros a partir de l’1 de juliol, i després la voluntat personal del futbolista, que no vol passar-se tot l’estiu pendent d’on ha d’anar. El preu de Gerard Moreno és una ganga per a molts equips. Es tracta d’un golejador que acaba de fer 26 anys i té al davant els seus millors anys de carrera esportiva. L’Espanyol difícilment li podrà millorar els emoluments, en plena contenció de la despesa pel límit salarial. Però el que més amoïna Gerard Moreno ja no és el que pugui guanyar sinó el creixement esportiu que presenta el club, que ha minvat d’un any a l’altre. De la il·lusió del vuitè lloc de l’any passat s’ha passat a la decepció actual. “Any rere any estem més amunt i veig un Espanyol potent que vol créixer i mirar cap amunt”, van ser les seves paraules en l’acte d’ampliació de contracte el 10 de novembre. Ara les perspectives del club han quedat frenades i l’estima de Gerard envers l’Espanyol està en contradicció amb el seu creixement com a futbolista. El davanter és conscient que si estigués en un altre club segurament hauria captivat la mirada del seleccionador Julen Lopetegui i tindria més opcions d’anar al mundial de Rússia. Tots els detalls pesen i ara Gerard està en la dicotomia entre cor i raó. La passió o el creixement esportiu.

La resposta, fins ara, ha estat no. El jugador va arribar l’estiu del 2015 a l’Espanyol procedent del Vila-real. A l’estiu, el club groc ja va trucar a la seva porta i també ho va fer a l’hivern després de la marxa de Bakambu a la Xina. Gerard va tancar la porta a aquesta i altres ofertes. El club li ho va recompensar amb una millora. Aquest estiu la cosa s’estreny més i l’Espanyol sap que tard o d’hora haurà de vendre el seu futbolista franquícia, amb qui comparteix els drets econòmics amb el Vila-real. Ningú a Cornellà es vol desprendre d’ell, però tot canviarà si fa el pas. D’ell dependrà i serà ell qui agafarà un camí o un altre. Un decisió complicada pels condicionants que hi ha en joc i que fan bullir el cap al davanter. L’única cosa segura és que si marxa serà per la totalitat de la clàusula.

LA DECISIÓ FINAL

En un plat de la balança hi ha els sentiments i en l’altre, diners i progressió

Gerard iguala Maxi Rodríguez

El davanter de Santa Perpètua va sumar contra Las Palmas el seu 15è gol en la lliga, una xifra que el situa com un dels grans golejadors de l’Espanyol des de que es juga la lliga de vint equips. Gerard està signant la seva millor temporada i ja va deixar enrere els 13 gols que va marcar el curs anterior. Amb els 15 que té ara ja ha igualat Maxi Rodríguez (04/05) i Tamudo (06/07). El seu repte és acostar-se als 19 del mateix Raúl Tamudo (03/04), que és el rècord golejador en un únic curs en lliga de vint. El pitxitxi blanc-i-blau té tres partits per aconseguir-ho: Atlético de Madrid i Athletic a fora i a casa contra el Màlaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)