Espanyol

espanyol

La primera cara nova del curs 18/19

Borja Iglesias, el primer

Mercat. L’Espanyol farà oficial la compra del davanter gallec en les pròximes 48 hores. El club blanc-i-blau pagarà deu milions d’euros al Celta pel seu traspàs i el fitxarà per quatre temporades

Borja Iglesias (Santiago de Compostel·la, 1993) es convertirà al llarg d’aquesta setmana en nou jugador de l’Espanyol un cop s’acabi de redactar el contracte. El davanter, que la darrera temporada va jugar al Saragossa, on va fer 22 gols, era propietat del Celta, amb qui li quedava un any de contracte. La negociació per aconseguir el golejador es cuinava des de feia tres setmanes. El jugador tenia una clàusula de rescissió de deu milions d’euros que ha passat a 20 des de l’1 de juliol. Una quantitat que, inicialment, l’Espanyol no volia pagar íntegrament, i més pel fet que al futbolista només li quedava un any de contracte amb el Celta. Les negociacions s’han accelerat en les darreres hores, quan un tercer equip estava disposat a abonar deu milions. Això ha obligat l’Espanyol a maniobrar ràpidament i variar l’oferta inicial, d’uns sis milions d’euros, i també afrontar el pagament dels deu milions. No obstant això, el club català pagarà la clàusula del davanter en quatre terminis de 2,5 milions d’euros cadascun. El Celta, amb el seu president, Carlos Mouriño, s’ha convertit en un negociador molt dur. Però l’Espanyol tenia l’aval del futbolista, que tenia decidit anar a Cornellà si el Saragossa no pujava.

Rubi, clau

Destacat ha estat el paper de Joan Francesc Ferrer, Rubi. El nou entrenador de l’Espanyol és el gran valedor de Borja Iglesias. De fet, el davanter ja va estar en el punt de mira de l’entrenador de Vilassar de Mar l’estiu passat, quan el volia reclutar per a l’Osca. Finalment, el punta gallec va preferir apostar pel Saragossa. Ara els camins de Borja Iglesias i Rubi s’han tornat a trobar i la insistència del tècnic blanc-i-blau ha tingut premi. De fet, el futbolista ha pressionat de valent per marxar a l’Espanyol. Era la seva prioritat absoluta i així ho ha fet saber al Celta en totes les trobades que ha tingut amb la directiva del club gallec. La tensió, en els últims dies, ha pujat fins a l’extrem que el futbolista tenia decidit no entrenar-se amb el conjunt gallec. Un Celta que va intentar seduir el futbolista oferint-li un contracte de renovació que va refusar. El davanter no entenia per què no li havien donat una oportunitat fa un any, quan va ser el màxim golejador del filial amb 32 gols a segona B. Ara s’ha pres la seva revenja i ha decidit el seu destí. A més, Borja Iglesias vol tenir un rol protagonista a l’equip on vagi i al Celta era carn de banqueta, amb Iago Aspas i Maxi López al davant. A l’Espanyol el panorama és totalment diferent. La marxa de Gerard Moreno li obre de bat a bat les portes de la titularitat, a més de disposar de l’absoluta confiança del tècnic, que el veu com el davanter centre del seu projecte. Amb 25 anys, Borja Iglesias veu com el projecte de l’Espanyol s’adapta a la perfecció a les seves exigències personals i també econòmiques. El club català li oferirà un contracte per quatre temporades i amb uns emoluments molt per sobre dels que li oferia el Celta.

Un altre punt de fricció en la negociació era la intenció del conjunt gallec de reservar-se una opció de recompra del futbolista. Una situació que l’Espanyol no va voler considerar en cap moment. Chen Yansheng va deixar clar en la reunió amb el director general esportiu, Òscar Perarnau, el mateix Rubi i el director general corporatiu, Roger Guasch, que tots els fitxatges futurs havien de ser en propietat per generar patrimoni i revalorar els actius. La darrera situació viscuda amb Gerard Moreno, en què el 50% dels drets eren propietat del Vila-real, ha privat l’Espanyol d’ingressar una quantitat molt més elevada pel seu jugador estel·lar. Ara no podien tornar a caure en un altre parany quan la situació econòmica del club no és tan agònica com fa unes temporades. Tot i això, el Celta es reserva el 5% d’una futura venda en què no computarien els primers deu milions. És a dir, si Iglesias fos traspassat per 30, seria un 5% sobre els 20 milions restants.

L’Espanyol i el Celta estan tancant els últims detalls del contracte i al llarg d’aquesta setmana ja es podria fer oficial el fitxatge. El gallec es convertirà en la primera cara nova de l’Espanyol de Rubi. I és que, després de la marxa de Gerard Moreno, el club blanc-i-blau tenia com a prioritat l’adquisició d’un golejador. El punta ja estarà disponible per posar-se a les ordres de Rubi i començar la pretemporada amb la resta de companys el 9 de juliol, quan estan previstes les rutinàries revisions mèdiques abans de l’estada de pretemporada a Olot.

EL CELTA DE VIGO

Serà la primera incorporació del projecte 2018/19 i arriba per suplir Gerard Moreno
La insistència del tècnic ha estat clau. Li té reservat un rol protagonista a l’equip
Es reservarà un 5 per cent dels drets d’un futur traspàs del davanter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)