Espanyol

La recerca d’una nova ciutat esportiva continua activa

Inversió. L’Espanyol no ha desistit en la intenció de trobar una nova instal·lació per jubilar l’actual Dani Jarque. Un recinte esportiu que està quedant petit per les necessitats actuals

L’Espanyol ha iniciat els treballs de millora a la ciutat esportiva Dani Jarque. En les últimes hores l’empresa ha començat a instal·lar la nova gespa híbrida al camp 2, on s’entrena habitualment el primer equip. Aquesta actuació té una previsió pressupostària de 450.000 euros. L’Espanyol té previst invertir al llarg de l’estiu més de 2,5 milions d’euros en la millora, modernització i manteniment de les seves dues instal·lacions: l’RCDE Stadium, a Cornellà, i la ciutat esportiva Dani Jarque, a Sant Adrià de Besòs. Aquesta decisió, com ja va informar fa unes setmanes el club blanc-i-blau, forma part del nou pla estratègic que el club executarà des d’aquest any fins al 2025, coincidint amb el 125è aniversari de l’entitat. Dins d’aquest full de ruta continua viva la intenció del club de buscar uns terrenys per fer-hi una nova ciutat esportiva.

L’actual instal·lació de Sant Adrià està quedant petita per acollir el volum de futbolistes que freqüenten la Dani Jarque. Allà s’entrenen el primer equip i el filial, i cal afegir-hi totes les categories del futbol de base i els més de 800 nens que formen part de l’Escola RCDE. La cosa no s’acaba aquí i el club també ha potenciat en els últims anys la presència d’equips estrangers professionals i en etapes de formació que van a la Dani Jarque. Tot aquest moviment de persones fa que l’actual ciutat esportiva Dani Jarque quedi petita per la capacitat actual que té. El club té entre cella i cella des de fa dos anys buscar uns nous terrenys i la recerca continua ben activa. Encara més, certs directius eren contraris a executar les obres de millora actuals de la instal·lació de Sant Adrià i invertir aquests diners a accelerar el procés de compra de la nova ciutat esportiva. Al final es va desestimar per la necessitat de millorar la infraestructura del Besòs per treure un marge més elevat de confort i rendiment i, de retruc, dins del club no està descartat tenir dues ciutats esportives. És a dir, conservar la Dani Jarque per fer-hi una part de l’activitat del futbol de base i destinar la nova a la parcel·la més professional. En tot cas, el club té molt clar que és relativament urgent gaudir d’una nova ciutat esportiva que donaria un impuls de modernitat al club blanc-i-blau i potenciaria el que ha de ser la joia de la corona: el futbol del planter. De fet, el club, de cada traspàs o benefici que obté, reserva un percentatge que va destinat a inversió en infraestructures, així com a la implementació d’altres eines per augmentar la fortalesa interna de la institució. Un full de ruta orientat a millorar la imatge de marca del club en els pròxims anys a tots els nivells per fer-la més atractiva a l’entorn i, de retruc, als patrocinadors.

DEBAT INTERN

Certs directius eren partidaris de no invertir res en l’actual ciutat esportiva

INVERSIÓ

Els blanc-i-blaus invertiran 2,5 milions aquest estiu en millores estructurals

DESESTIMAT

La Dani Jarque necessita les millores per millorar el confort i l’operativitat

PROJECTE 2025

La compra d’una nova ciutat esportiva forma part del nou pla estratègic del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)