Espanyol

A foc lent es cuina millor

Planificació. Acceptant el desig de Rubi de no moure fitxa fins a la disputa del duel contra el Nàstic, demà dijous és el dia marcat per la direcció esportiva pel que fa a la configuració definitiva de la plantilla

El compte enrere de l’Espanyol 2018/19 ha començat i Rubi manté el compàs d’espera a l’hora de resoldre el capítol definitiu d’altes i baixes. Tot i la proximitat de l’inici oficial del curs –onze dies per al debut a Balaídos– i les múltiples carpetes que encara queden per tancar, la prudència és la tendència marcada en aquests moments des de la direcció esportiva del club.

Acceptant l’anhel del seu tècnic de no moure fitxa fins a la disputa del penúltim amistós de pretemporada, contra el Nàstic, demà dijous és el dia marcat per l’àrea esportiva pel que fa a la configuració definitiva de la plantilla. “Estem donant un temps de mercat en què la direcció esportiva hi surt perjudicada, però el tècnic volia respectar el rendiment dels jugadors i saber què és el que tenim a casa. El partit contra el Nàstic és la data límit i a partir d’aquí començarem a moure la plantilla. Tenim un trencaclosques que hem d’ordenar”, explicava el director de futbol professional, Rufete, durant l’acte de renovació de David López. Així, el club començarà a treballar a partir de demà amb una llista de futbolistes amb els quals Rubi no compta.

Tancat el recent traspàs d’Aarón al Mainz i amb les sortides ja conegudes de Gerard Moreno, Marc Roca, Jurado, Pau López, La Roca Sánchez i Jairo, l’àrea esportiva treballa ara per alleugerir la plantilla al més aviat possible per tal de donar compliment al desig de Rubi de comptar amb un equip de 21 o 22 futbolistes a tot estirar abans de l’inici del campionat de lliga. “Cada professional vol jugar, necessita minuts i és més fàcil per gestionar. El nostre discurs de cara al futbol de base és que venim a ser un més d’ells per tal de créixer junts”, etzibava Rubi el dia de la seva presentació. Ras i curt. El següent que abandonarà el club amb tota seguretat és Sergio Sánchez. Descartat per “decisió tècnica” en el darrer amistós contra el Burnley a Anglaterra, l’overbooking existent en la rereguarda –Rubi disposa en aquests moments de cinc centrals– ha provocat que l’Espanyol li faciliti una sortida que el mateix defensa mataroní ja ha acceptat després d’una xerrada amb Rufete. A banda de la marxa de Sergio Sánchez, dos futbolistes el futur del qual és ara mateix una incògnita són Piatti i Hernán Pérez. Clars candidats a sortir a l’inici de l’estiu degut a l’elevada fitxa que tenen, el pas de les setmanes ha fet variar ostensiblement els seus estatus, atesa també la predisposició de Rubi a mantenir-los a la plantilla.

El pes del planter

Amb la prioritat de Rubi de disposar de dos futbolistes per demarcació, el preparador català és conscient que amb els recursos econòmics limitats de què disposa l’entitat tocarà fer una aposta encara més ferma pels homes del filial. “Donem valor al que tenim a casa. L’Espanyol té un planter poderós i li donarem moltíssim perquè sempre ens ha donat molt. Així que primer mirarem el que tenim al primer equip i al planter abans de decidir”, recordava Rufete dilluns passat.

Pipa, Álex López i Puado, amb un gran protagonisme en la notable temporada de l’Espanyol B i ara per contracte amb fitxa del primer equip, abanderen la saba nova i simbolitzen l’esperança amb un planter que sota la direcció de Rubi tindrà més protagonisme. No obstant això, i malgrat que els tres han renovat la seva vinculació contractual amb el club fins al 2022, no s’ha de descartar la possibilitat que la direcció esportiva pugui cedir algun d’ells abans del tancament del mercat.

LES SORTIDES

Amb la marxa d’Aarón, ja són set els jugadors que han abandonat el club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)