Espanyol

El ressorgiment de Darder

Encaix. Perjudicat per la proposta més conservadora de Quique la temporada passada, l’arribada de Rubi ha permès a Sergi Darder fer aflorar les seves millors virtuts des de la posició natural de migcentre

Sergi Darder torna a somriure. De sobres el futbolista més destacat de l’Espanyol des del començament de pretemporada, l’arribada de Rubi a la banqueta ha permès al migcampista mallorquí fer el pas endavant que tots esperaven. Clarament perjudicat el curs passat sota les ordres de Quique en veure’s obligat a jugar a la banda, molt més allunyat de l’àrea i, en definitiva, amb un estil de joc més conservador, la nova etapa engegada per Rubi ha suposat un gir copernicà per a Darder, futbolista fonamental per executar l’estil de joc més ofensiu que vol implementar el preparador maresmenc.

Així, assumint el rol de líder de l’equip des del primer dia, Darder ha fet aflorar les seves millors virtuts des de la seva posició natural de migcentre, amb un protagonisme absolut en el joc d’atac. “L’any passat jugava massa lluny de l’àrea. Ara tinc molta més sort d’arribar a zones de perill i de crear ocasions. Tinc més confiança que abans. El curs anterior vaig anar apagant-me a poc a poc, com tot l’equip, però ara intentaré aprofitar al màxim les oportunitats que em doni el tècnic”, reconeixia recentment el jugador d’Artà, màxim realitzador de l’equip aquesta temporada, amb tres gols. “Hem d’intentar guanyar la lliga, sabem que en un 99,9 per cent serà impossible, però hem de marcar-nos objectius ambiciosos”, expressava Darder a finals del mes de juliol. Unes declaracions que, més enllà de la polèmica suscitada –va rebre suports i crítiques, fins al punt que arran de les seves paraules va sorgir un corrent batejat amb el nom de darderisme–, suposen una clara demostració de l’esperit ambiciós que s’ha impregnat en el vestidor des de l’arribada de Rubi, per qui Darder es desfà en elogis. “Estic contentíssim amb el futbol que proposa. M’agrada molt el que fa. És un tècnic a qui li agrada jugar, dels que prefereixen vèncer per 3-2 que fer-ho per 1-0”, reconeixia el mallorquí.

Futbolista amb un marcat perfil creatiu i associatiu, Darder s’ha convertit en el metrònom del seu equip partit rere partit, demostrant que ha trobat l’encaix esperat gràcies a la proposta més alegre i atractiva que pregona Rubi, amb un Espanyol valent que prioritza el domini del partit i de la possessió i en què la pilota és la protagonista.

Una nova societat

A banda del bon rendiment golejador exhibit aquest estiu, cal destacar també la bona connexió que manté amb Borja Iglesias. El d’Artà, pels peus del qual passen la majoria de les accions ofensives, té ara un pes específic més determinant per als davanters, de la qual cosa s’està beneficiant el fitxatge més car de la història de l’entitat, com ja s’ha pogut veure en els amistosos en què han coincidit sobre la gespa.

LA DADA

3
gols
ha aconseguit Darder en la pretemporada i és el màxim realitzador de l’equip

LA FRASE

L’any passat jugava massa lluny de l’àrea, però ara tinc més confiança que abans
Sergi Darder
jugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)