Espanyol

Amb menys, fer més

L’arribada de Rubi i les bones sensacions en la pretemporada han fet revertir l’espiral de pessimisme en què havia caigut l’entitat

Borja Iglesias, que arriba per ocupar el buit de Gerard, única incorporació de l’estiu

Fa dos estius començava la primera temporada de l’era Chen que aspirava a portar l’equip a Europa en tan sols tres temporades. Dissabte, però, començarà aquest tercer curs sense ni rastre de l’Europa League, després del fracàs del projecte de Quique Sánchez Flores a la banqueta i amb un canvi de rumb certificat en un mercat d’estiu desil·lusionant: se n’han anat Gerard Moreno i Aarón i només ha arribat Borja Iglesias, cridat a omplir el buit immens que ha deixat la marxa del de Santa Perpètua a Vila-real.

Enmig de tot aquesta espiral de negativitat, l’aparició de Rubi ha caigut com l’única esperança per albirar el curs amb cert optimisme. I de ben segur que, de moment, se n’està sortint prou bé. Amb un discurs engrescador, el tècnic de Vilassar va prometre en la seva primera aparició davant dels mitjans un futbol ofensiu i alegre i que apostaria per la gent de la casa sempre que fos necessari i, durant l’estiu, ho ha complert a la perfecció. Més enllà del ple de victòries en els sis amistosos disputats, l’equip ha anat creixent en aquestes sis setmanes de preparació i ha deixat sensacions de ser un conjunt treballat i que creu en el que fa. Els jugadors han recuperat la il·lusió i la confiança, una sensació que queda perfectament reflectida en aquells jugadors que se senten més còmodes amb la pilota als peus que no pas perseguint-la. Darder, per exemple, acostumat a haver de treballar i seguir rivals amb Sánchez Flores, ha vist com se li ha creat un ecosistema perfecte per brillar molt més a prop de l’àrea. Borja Iglesias –màxim golejador de l’estiu juntament amb el mallorquí, amb tres gols– ja ha deixat intuir la seva facilitat de cara a porteria i que no té por d’afrontar la responsabilitat d’haver d’interpretar el paper d’home referència en atac. I el planter, per la seva banda, va guanyant pes a l’equip amb l’ascens a la primera plantilla d’Álex, López, Javi Puado, Pipa i Pedrosa –tot i que els dos primers podrien sortir cedits–, i la sensació que Marc Roca i Melendo estan cridats a consolidar-se en jugadors importants en la que serà la seva tercera temporada amb els grans.

Bones notícies, juntament amb la desitjada renovació de David López, convertit ja en el líder de l’equip, en una pretemporada engrescadora que, almenys, ha sembrat el dubte en la parròquia blanc-i-blava que feia poc més d’un mes entreveia un futur negre. Ni el bon final de curs passat amb David Gallego dirigint la nau va arreglar un curs sense pena ni glòria, que va evidenciar que la promesa d’un equip amb aspiracions ambicioses era més fum que no pas realitat. Parlar d’Europa, veient a més com s’ha reforçat el conjunt blanc-i-blau i els candidats a lluitar per la zona mitjana-alta de la taula, és a hores d’ara una utopia, però Rubi i el bon joc de l’equip al llarg de l’estiu han donat motius per creure que potser no tot està perdut i que, fins i tot, potser es podrà gaudir del joc de l’equip, més desacomplexat i que, posats a morir, almenys fer-ho matant.

Diego López, que en principi hauria de recuperar la titularitat tot i la competència d’un porter de nivell com Roberto, i els esmentats David López i Darder i Borja Iglesias formaran la columna vertebral d’un equip que aquests primers partits ha demostrat la intenció de treure la pilota jugada des del darrere i de ser més actiu que no pas reactiu. Falta ara, confirmar les bones sensacions.

SENSE GERARD

L’equip afronta el nou curs sense el seu gran referent de la temporada passada

CONFIANÇA

De moment, les bones intencions del tècnic s’estan plasmant en fets sobre el camp
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)