Espanyol

Un bon punt d’inici

El projecte de Rubi enceta la lliga amb un valuós empat a Balaídos i destil·la ambició fins al xiulet final

L’Espanyol es va avançar amb un gol d’Hermoso i els locals van igualar amb un gol en pròpia porta de David López

celta 1 Espanyol 1

ESPANYOL:Diego López, Javi López, David López, Hermoso, Dídac, Roca, Víctor Sánchez, Darder, Baptistão (Hernán Pérez, 70’), Piatti (Puado, 81’), Borja Iglesias (Sergio García, 70’). CELTA DE VIGO:Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Cabral, Araújo, Alonso, Beltrán, Lobotka, Brais (Boufal, 77’), Sisto (Emre Mor, 51’), Iago Aspas, Maxi Gómez (Eckert, 90’). GOLS:0-1 (45’) Mario Hermoso. 1-1 (50’) David López en pròpia porta.ÀRBITRE:Jaime Latre (col·legi aragonès). Va mostrar targeta groga a Brais Méndez (42’); Iago Aspas (69’); Marc Roca (72’); Dídac (95’).PÚBLIC:1a jornada del campionat de lliga a l’estadi municipal de Balaídos. 16.215 espectadors van veure el partit en directe.
Borja Iglesias no va marcar però es va emportar els xiulets locals
El detall del duel va ser el debut de Javi Puado a primera divisió

El projecte de Rubi s’estrenava a Balaídos. El foc pirotècnic de la pretemporada va deixar una targeta de presentació immaculada a Cornellà. Camí oposat presentava el Celta, que en tota la fase de preparació no havia guanyat cap partit. La batalla de la confiança era favorable als catalans però el foc real, la primera jornada de lliga, posaria les coses a lloc. Era el moment de posar negre sobre blanc a la il·lusió generada. Un optimisme low cost generat per la simbiosi entre el nou tècnic i l’afició. Un entrenador conscient que té al davant el gran repte de la seva carrera i uns seguidors que li reconeixen l’esforç. L’Espanyol va marxar de Balaídos amb un bon punt d’inici. El projecte de Rubi continua evolucionant i coent-se amb grans dosis de voluntarisme però encara queda un llarg camí per arribar al desig del tècnic. No obstant això, l’Espanyol no va perdre la cara al partit i en el tram final va anar de cara a barraca sense signar l’empat. Els canvis de la segona part, tots a l’atac, ja va deixar clar, com deia Rubi en la seva presentació, que vol un Espanyol valent. Una ambició que no es va traslladar al marcador final però que deixa un punt de confiança notable i de millora a mitjà termini.

Borja Iglesias, xiulat

L’única cara nova de l’Espanyol, Borja Iglesias, va debutar ahir en partit oficial a Balaídos. El davanter gallec va ser el gran protagonista de la prèvia i també ho va ser al llarg del partit. Insistents van ser els xiulets cada vegada que tocava la pilota. L’aficionat local no entén per què es va estimar més fer les maletes que acceptar l’oferta de renovació que li van presentar a Balaídos. El Panda va estar molt actiu en punta d’atac i va acaronar el gol al llindar del descans. Assistència filtrada de Sergi Darder que va recollir el 7 blanc-i-blau però Sergio Álvarez va endevinar-li la intenció. Rubi va apostar pel seu onze tipus de pretemporada. El Celta tenia més problemes per fer l’alineació per la munió de baixes, sis, que arrossega. El gran perill local estava en la punta d’atac, amb Maxi i Iago Aspas. L’uruguaià va passar més desapercebut però el davanter de Moaña va ser un corcó per a la defensa blanc-i-blava.

Els tímids intercanvis de cops van ser els ingredients principals que van condimentar la primera part. Els dos equips es va anar coneixent amb arribades estèrils fins que en l’epíleg del primer acte l’Espanyol va trobar el camí del gol. Córner que va servir Piatti, la defensa del Celta va rebutjar i Hermoso va recollir el refús dins de l’àrea. Xut ajustat amb la cama esquerra per fer pujar el primer al marcador. Amb poc, l’Espanyol s’emportava un valuós botí en forma de victòria momentània.

L’avantatge va durar ben poc. El temps que va trigar Junior Alonso a connectar una assistència al segon pal a Iago Aspas. David López va anar al tall, la pilota va tocar el pal i va acabar dins la porteria. L’electricitat del duel anava a més. Borja Iglesias va acaronar el segon amb una rematada de mitja volta que va sortir fregant el pal. Els dos equips estaven desbocats i cap d’ells signava l’empat. Rubi va dotar de més benzina l’atac amb l’entrada de Sergio García i Hernán Pérez per Borja Iglesias i Baptistão. Moment en què la simfonia de xiulets es va fer més evident contra els davanter gallec, que va marxar de Balaídos sense fer cap gol. Rubi encara va redoblar l’esforç ofensiu fent debutar Javi Puado a primera divisió.

El partit entrava en el tram final amb tot per decidir-se. Sergio García va engaltar una pilota dins l’àrea que va obligar Sergio Álvarez a lluir-se per evitar el gol. El Celta buscava la rèplica amb un Boufal que va alimentar el perill gallec amb la seva velocitat i habilitat per banda. En l’últim instant l’Espanyol va tenir una contra definitiva però Dídac Vilà va errar en l’assistència a Darder, a qui va agafar a contrapeu. Un Espanyol entregat a l’atac que no va rebre el premi a l’ambició. Però mirant enrere, l’Espanyol va empatar fa un any amb Quique Sánchez Flores al mateix escenari. Aquell punt va ser una casualitat, ahir va ser buscat amb insistència i sense resignar-se a l’empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)