Espanyol

Espanyol

Canvi de guió

La nova vida de Marc Roca

Canvi de guió. El mig del planter va jugar 90 minuts a Balaídos quan l’any passat amb Quique només en va disputar 101’. És un dels futbolistes que ha vist la llum amb l’arribada de Rubi

Molts són els futbolistes que han vist la llum amb l’arribada de Joan Francesc Ferrer, Rubi. Un d’ells és Marc Roca (la Granada del Penedès, 1996). El futbolista va ser titular dissabte sobre la gespa de Balaídos. Ho va fer a la medul·lar acompanyant a Víctor Sánchez i Sergi Darder. Roca va jugar per darrere de tots dos amb la missió d’aportar equilibri i dotar l’equip d’una sortida neta de pilota. Rubi confia molt en les característiques del futbolista de la Granada, que va jugar els noranta minuts. Un inici com a titular que contrasta amb el calvari que va passar la temporada passada amb Quique Sánchez Flores. Roca va jugar un total de 260 minuts el curs anterior. Uns xifres residuals que va millorar de manera ostensible amb David Gallego. El surienc va agafar les regnes de l’equip en les últimes cinc jornades i va donar protagonisme al jove mig amb un titularitat inclosa contra l’Athletic Club a San Mamés. Gallego el va fer jugar un total de 159 minuts en cinc partits. La resta de la temporada, amb Quique, només va sumar 101 minuts en la lliga. Pràcticament, amb només un partit amb Rubi, ja ha assolit la participació amb Quique al llarg de 33 jornades de lliga.

Marc Roca va experimentar un ascens en el seu futbol fa dues temporades. “Ha trencat la porta del primer equip i es mereix jugar”, apuntava llavors Sánchez Flores, que es felicitava de donar sortida als joves talents de “l’acadèmia” de l’Espanyol. El període d’enamorament va durar fins aquell Nadal. El pes de Roca va anar desapareixent durant aquell curs 16/17 i el futbolista no trobava cap mena de consol futbolístic. Fins i tot va estar a la rampa de sortida la temporada passada, però al final la indecisió del tècnic, més capficat a marxar a l’Stoke City, va acabar frenant la seva sortida per imperatiu dels dirigents del club. “Veig el futur amb optimisme. El que m’ha passat m’ha ajudat a madurar i a millorar com a futbolista”, deia Roca en una entrevista a L’Esportiu fa un parell de setmanes. Roca ha tornat i segur que no posarà les coses fàcils a ningú per baixar de la titularitat. El primer tast a Balaídos ens va deixar un futbolista consistent i en fase de creixement durant tot el partit. Li queda un enorme marge per millorar, però la confiança que li té Rubi fa que l’Espanyol hagi recuperat un jugador perdut fa uns mesos.

Apuntalar l’equip.

El propers dies, fins al tacament del mercat, s’han d’encaminar a perfilar la plantilla. L’Espanyol necessita accelerar l’operació sortida amb la marxa d’Álvaro Vázquez, Roberto i Sergio Sánchez com a principals candidats per deixar fitxes lliures. No seran els únics de marxar. El club blanc-i-blau necessita rebaixar la seva massa salarial i, de retruc, buscar un parell de reforços. La prioritat és un migcampista de perfil defensiu i de potència física per dotar de més múscul la medul·lar. L’altra pota dels reforços, si sorgeix una oportunitat de mercat, és la incorporació d’un home de banda ofensiu.

MERCAT ACTIU

Han de donar una embranzida a les sortides i fitxar un pivot defensiu i un extrem

Sergi Darder arriba als cent partits a primera

El d’Artà va arribar, contra el Celta, als 100 partits a primera divisió. Una xifra rodona assolida després de jugar 64 partits amb el Màlaga i 36 amb l’Espanyol. El futbolista està cridat a ser un dels homes més determinants del nou projecte de Rubi. El balear no va fer el seu millor partit a Vigo, però va deixar detalls de gran qualitat com ara una deliciosa assistència a Borja Iglesias que va fallar en el mà a mà amb el porter. “Quan la pilota passa per ell, passen coses. Se’ns obre la llum. En atac és fonamental, però és important que continuï exigint-se. Pot fer-ho millor, ell segur que també ho sap”, reconeixia el preparador de Vilassar de Mar. El futbolista balear ha potenciat les seves virtuts i qualitats amb l’entrada del nou tècnic. Darder és una mena d’extensió de Rubi al camp. El futbol d’associació que està implementant el tècnic en el seu projecte té una incidència clara en la figura de migcampista. Darder va patir de valent en el seu primer any amb Quique Sánchez Flores. El madrileny el posava sovint com a interior i pendent més de tasques defensives que no de mostrar el seu talent amb la pilota. Ara juga en el seu hàbitat natural, centrat i amb contacte permanent amb la pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)