Espanyol

El judici de la graderia

Abonaments. El projecte de Rubi s’estrena en lliga al RCDE Stadium. Més enllà del joc, part de l’atenció se centrarà en com i de quina manera respon el soci després de la pujada de preus

Un dels grans dèficits de l’Espanyol, des de la seva arribada a Cornellà, ha estat la gestió social. Aquesta parcel·la ha estat un dels grans talons d’Aquil·les de l’entitat, que ha vist com en el primer any de l’era Cornellà (2009/10) es va superar la xifra de 35.000 socis i que ha anat perdent, de mica en mica, massa social cada any. La xifra final de socis per aquesta temporada és una incògnita. Una situació delicada després de la pujada de preus que va decretar el director general executiu, Roger Guasch.

El mandatari ja preveia una possible baixada entorn als 2.000 socis. Tot i això, hi ha un grup important de socis que han decidit donar-se de baixa. Altres han preferit comprar el carnet RCDE Fan, que, per un preu reduït, els permet mantenir el seu número de socis i antiguitat. I una altra modalitat de protesta, per la pujada de preus, ha estat moure’s a una zona més econòmica de l’estadi, principalment els córners o els gols, per contenir l’increment dels abonaments. Aquesta situació ha obligat el club a allargar el termini de renovació dels carnets sense una data límit.

Tot això, caldrà veure quina serà l’assistència del primer partit de la temporada a Cornellà. El partit encara agafarà molts socis en període de vacances, i amb l’afegit que amb la probable baixada del nombre de socis serà complicat que l’assistència total, malgrat que l’equip jugui contra el València, arribi als 20.000 espectadors. I és que l’aficionat de carrer no ha digerit bé la pujada de preus per la nova sectorialització. L’increment s’ha produït després d’un any gris per a l’Espanyol en què l’equip no va aspirar a res concret en tota la temporada i només es va maquillar el mal moment esportiu després del comiat de Quique Sánchez Flores i l’arribada de l’interí David Gallego. Dins del club estan fent tot el possible per minimitzar aquests efectes i que diumenge l’estadi tingui la millor entrada possible. Chen Yansheng presidirà el partit, després d’arribar ahir al vespre a Barcelona. El club ha preparat una promoció especial per al partit amb dues entrades addicionals per abonat amb carnet de nova temporada amb un 60% de descompte cadascuna. Els socis infantils renovats tenen una entrada gratuïta per a un altre menor de quinze anys.

El club no s’ha quedat només en aquests descomptes i organitzarà la primera fan zone de la temporada per ambientar l’Espanyol-València amb la presència del DJ Quique Tejada i diverses activitats dirigides a nens. Tot l’esforç és poc per esvair les pors d’una estrena descafeïnada a les graderies i que fa anar de bòlit tots els membres de l’àrea social del club. Fins ara l’únic punt que ha disparat la il·lusió de la graderia és l’empenta i el compromís del nou tècnic, Rubi, però aquest motor sembla que no és suficient per a molts socis, que han decidit protestar contra la decisió del club d’apujar els abonaments renunciant a renovar el seu carnet. La prova de foc serà aquest diumenge. La graderia dictarà sentència.

MESURES PUNTUALS

Descomptes per a socis en entrades addicionals per estimular l’ocupació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)