Espanyol

La prova de la il·lusió

La prèvia. El nou projecte de Rubi s’estrena a casa amb un rival de Champions, el València, un adversari que ha invertit 80 milions d’euros en reforços, en contraposició als 10 dels blanc-i-blaus

L’Espanyol de Rubi s’estrena a casa i posarà a prova la seva il·lusió contra un València de Champions que arriba a totes a Cornellà. Tots dos equips van començar la lliga amb bones sensacions amb sengles empats. L’Espanyol a Balaídos i l’equip de Marcelino a casa contra l’Atlético. El president blanc-i-blau, Chen Yansheng, veurà el debut des de la seva llotja. Un mandatari que enguany, fart de les infructuoses inversions dels últims dos anys, ha decidit que no és hora de gratar-se la butxaca i que ha de calcular al mil·límetre els passos que s’han de fer. Només deu milions ha invertit l’Espanyol en la contractació de Borja Iglesias. Una diferència abismal si analitzem la despesa del seu rival, que arriba als 80 milions. Vuit vegades més en una lliga cada vegada més desigual entre els equips capdavanters i la classe regular. Una xifra que podria engreixar aviat si es tanca la contractació de Gonzalo Guedes. Les diferències són importants, però Rubi vol trencar barreres. “Marcelino és un grandíssim entrenador i el seu equip té una idea clara. Han assumit els mecanismes del joc i s’han reforçat amb molt bons jugadors. És un rival sempre temible. Serà un oponent molt fort i esperem que torni de buit”, deia el de Vilassar de Mar, que va sortir content de Balaídos però que sap que el seu equip “pot rendir més”. Una filosofia que ell mateix va catalogar de masoquista.

Sigui com sigui, ara mateix el far que il·lumina l’Espanyol porta el nom de Rubi. És el motor de la il·lusió a falta de més fitxatges que potser no acabaran ni arribant, malgrat que el tècnic els va demanar públicament. “Estic satisfet amb la plantilla que tenim però necessitem algun retoc”, va dir, que va xifrar en “un home per línia”, és a dir: un lateral dret, un mig defensiu i un extrem. Ara mateix portar tres homes sembla impossible si no es produeixen diverses sortides la setmana que ve. Rubi viurà un dia especial avui. Una estrena a la banqueta del seu cor en què vol que “tot surti bé i que guanyem”. Però el perill latent és veure com respon l’afició després de la pujada dels abonaments. El club ha fet diverses promocions per a socis i ha facilitat l’arribada de les penyes posant a la seva disposició autocars per evitar un estadi amb massa ciment. Un altre factor que juga en contra és el període d’estiu, ja que molt aficionats encara estan de vacances. “Si l’afluència és baixa ja es veurà. Abans de demanar res a l’afició, vull oferir. Vull que la gent vegi tot allò que estem intentant transmetre. Esperem que vinguin per iniciar una temporada que sigui genial per a tothom i començar a fer un estadi potent”, reblava el tècnic.

Per la seva banda, Marcelino no es fia de l’Espanyol: “Han canviat de tècnic, idea de joc i sistema però al seu camp sempre és difícil. Tenim el recordatori de l’any passat, que ens va costar.”

LA PRÈVIA

Abans de demanar res a l’afició, vull oferir. Esperem que vinguin per iniciar una temporada que sigui genial i fer un estadi potent
J. Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Han canviat de tècnic, idea de joc i sistema però al seu camp sempre és difícil. Tenim el recordatori de l’any passat
Marcelino García Toral
entrenador del valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)