Espanyol

David López, el gran fitxatge

Mercat. Un dels èxits del mercat d’estiu ha estat retenir el central santcugatenc. El club el considera bàsic per mantenir l’estabilitat de la plantilla i apuntalar el creixement esportiu

A vegades el millor fitxatge és no fer-ne cap. Aquest és el mantra que l’entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi, repetia als directius de l’entitat per fer un esforç per no perdre David López. La marxa del central va estar sobre la taula per una oferta del Fulham. Finalment, el club la va desestimar perquè la considerava insuficient, però era conscient que havia de tenir un gest amb el futbolista. El santcugatenc era un dels pals de paller de la plantilla. Un dels eixos vertebradors per mantenir l’estabilitat de l’equip i apuntalar la seva competitivitat. Era un luxe deixar-lo marxar, i més després de la sortida de Gerard Moreno al Vila-real. L’equip quedaria massa coix sense un dels seus principals referents i capitans.

L’artífex de la renovació de David López és Francisco Joaquín Pérez Rufete. El nou director del futbol professional va arribar a mitjan juliol amb Borja Iglesias ja fitxat. De fet, el davanter gallec ha estat l’única incorporació pura que ha fet l’Espanyol en el mercat. L’altra incorporació és el cedit Roberto Rosales. El directiu va tenir la complicitat del santcugatenc, però també li va fer entendre que ara el club volia ser més seriós i transparent amb els seus futbolistes. Rufete sabia que tancar la renovació del central era la millor targeta de presentació per tenir una bona sintonia amb la plantilla. David López va acabar acceptant la renovació i va arribar a una entesa amb l’entitat, tot i que el salari no arribava al que li oferien des d’Anglaterra.

El moviment de renovació del capità de l’Espanyol també va ser ben rebut per Rubi, que no s’imaginava perdre un futbolista de la seva talla. Una situació encara més arriscada perquè l’Espanyol no tenia marge de maniobra per buscar un substitut del seu nivell en el mercat. Cal recordar que una gran part dels guanys en aquest mercat de fitxatges s’han destinat a quadrar els comptes de l’entitat i pagar una part del deute de Rastar Group, màxim accionista del club. Aquest ha estat el gran esforç econòmic que ha fet l’entitat en tot el mercat i contra corrent de tota la resta de moviments que han fet al llarg d’un mercat en què Rufete ha intentat reconduir, en la mesura del possible, les altres fitxes de la plantilla, i guanyar marge de maniobra de cara a futures finestres de contractacions. Un puzle complicat on el nou director de futbol professional ha començat a moure les primeres peces, però el seu gran triomf: la renovació del Kaiser blanc-i-blau.

PEÇA CLAU

Rufete va portar la negociació personalment i és el seu primer gran èxit de gestió

LA RENOVACIÓ

És la targeta de presentació per tenir una bona sintonia amb tota la plantilla

EL MISSATGE

El directiu vol transmetre una imatge seriosa i transparent des dels despatxos

Conversacions avançades pel ‘naming right’

L’Espanyol està en conversacions avançades per tancar el ‘naming right’ de l’RCDE Stadium. Així ho va anunciar ahir ‘Tiempo de Espanyol’, que va assegurar que hi ha fins a tres opcions sobre la taula per tancar un acord. El ‘naming right’ és una de les velles aspiracions de l’Espanyol per incrementar els seus ingressos atípics i, de retruc, per ajudar a equilibrar els comptes i invertir més en la parcel·la esportiva. Aquest és un punt negre de l’àrea de marxandatge, i més després de la infructuosa relació amb Power8. Cal recordar que aquest patrocini fantasma es va gestar el juny del 2014. La suposada empresa proveïdora de tecnologia per al sector de les apostes esportives va signar un contracte amb el club blanc-i-blau de set temporades a raó de cinc milions anuals. En total, els guanys per a l’entitat arribaven a 35 milions d’euros. El club va rebre els dos primers pagaments de Power8 fins que va deixar de pagar. El club va denunciar l’empresa fantasma i es va descobrir que era una branca més d’un hòlding d’estafa piramidal encapçalat per un empresari australià, Bryan Leonard Cook, i el seu soci Philippe Cappelle que va estafar 2.000 milions de dòlars a inversors asiàtics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)